More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    lykoszaxariasvarietai_cover

    Ο λύκος Ζαχαρίας βλέπει το λάστιχο του ποδηλάτου τουνα σκάει. Αυτό γίνεται τον Ιανουάριο. Από τον Φεβρουάριο (καλή του ώρα) ξεκινά ένα ταξίδι με κάθε μέσο μεταφοράς. Γιατί βαριέται να περπατάει. Γιατί βαριέται να ‘χει και τα δυο πόδια του στη γη. Κι αυτό θα τον οδηγήσει να ταξιδέψει με Από χιονοπέδιλα, αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα μέχρι πλοίο, τρένο και μαγικές μπότες.

    Μα δεν είναι όλα ρόδινα όταν ταξιδεύεις πιο γρήγορα από ο,τι με τα πόδια. Μπελάδες και κυνηγητά θα τον βρουν, ένας περιπετειώδης γάμος και το βραβείο του θα έρθει τον τελευταίο μήνα, το Δεκέμβριο, όταν μπροστά του θα ξεφυτρώσει ένα έλκηθρο κάποιου γνωστού κυρίου και θα του προτείνει μια ξεχωριστή βόλτα.

    Κάπου εκεί θα ανακαλύψει ότι τα πόδια του, τα δυο του πόδια (και όχι τέσσερα) είναι πιο μαγικά και πιο ενδιαφέροντα από όλα τα μεταφορικά μέσα της γης.

    Ο λύκος Ζαχαρίας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά με πρωταγωνιστή τον συμπαθή λύκο. Το “Βαριέται να περπατήσει” είναι ένα από τα έξι βιβλία της σειράς στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η Οριάν Λαλμόν γράφει και η Ελεονόρ Τουιλιέ εικονογραφεί έναν από τους πιο συμπαθείς ήρωες των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό βιβλίο.

    Το συγκεκριμένο βιβλίο όπως καταλαβαίνετε είναι “ένα κι ένα” για όσους ασχολούνται με μεταφορικά μέσα καθώς κάνει έναν ωραίο διάβα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή από αυτά αλλά και σε μερικά πολύ ιδιαίτερα ως και… φανταστικά. Κάθε μήνας, με τις γνωστές του ιδιαιτερότητες, φέρνει μαζί του κι ένα νέο μεταφορικό μέσο. Και το ταξίδι με αυτό δεν παρουσιάζεται πάντα ονειρικό. Γιατί ακριβώς, αυτό που θα έρθει στο τέλος να μας καθίσει στο κεφάλι εν είδει επιμυθίου είναι η υποτιμημένη αξία του περπατήματος. 

    Ωραία αφήγηση στο πάντα λιτό κείμενο του λύκου Ζαχαρία. Δε με μάγεψε όπως άλλα βιβλία της σειράς αλλά είναι ευχάριστο και ιδιαιτέρως χρηστικό.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Συγγραφέας: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Σειρά : Ο λύκος Ζαχαρίας
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21,5 Χ 21,5
    ISBN: 978-960-484-996-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular