More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΟ λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    lykoszaxariasthelei_cover

    Ένα πρωί ο λύκος Ζαχαρίας κοιτάζεται στον καθρέφτη του και το παίρνει απόφαση: “Σήμερα θα βρω τη σύντροφο της ζωής μου”.
    Χμμ… υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι σε όλο αυτό. Πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό; Πηγαίνει στον καθηγητή Κουκουβάγια. “Πρέπει να πέσεις ξερός από έρωτα”, του λέει αυτός. Όλη τη μέρα κάνει τούμπες, πέφτει κάτω, προπονείται. Τίποτα. Μάλλον πονάει το σώμα του από το σήκω πέσε. Ακολούθως θα τον συμβουλεύσουν όλοι οι φίλοι του. Ο Παναγής, ο Βλαδίμηρος, ο Λουκάς κι ο Τζίμης. “Να γίνει κομψός”, “να γίνεις εντυπωσιακός”, “να μάθεις να λες λόγια αγάπης”, “να δίνεις λουλούδια”. Ένα σωρό συμβουλές του λένε.

    Χμμ… υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα. Πώς θα καταλάβει κάποιος που δεν έχει ερωτευτεί ότι είναι ερωτευμένος; Μα… είναι απλό. Δεν το ξέρετε; Αν όχι μάθετέ το από τον φίλο Τζίμη: “Όταν τη δεις, θα το καταλάβεις αμέσως! Τα πόδια σου θ’ αρχίσουν να τρέμουν, η καρδιά σου θα χτυπάει σαν τρελή και το μυαλό σου θα λιώσει σαν ζεστή σοκολάτα!”.

    Όσες φορές ερωτεύθηκα, εντάξει… τα πόδια μου έτρεμαν, μου το είχαν πει. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή, οκ… αυτό μου το ‘χαν παραειπεί. Αλλά τώρα εξηγούνται γιατί μόλις ερωτευόμουν κάποια, το μυαλό μου ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… Γιατί είχε χυθεί σαν ζεστή σοκολάτα!

    Μαγικός λύκος Ζαχαρίας! Μην περιμένετε να σας πω ασφαλώς τι του συμβαίνει στο τέλος. Γιατί ο λύκος που έπλασε η Οριάν Λαλμόν και εικονογράφησε περίφημα η Ελεονόρ Τουιλιέ είναι και ανατρεπτικός και το μπόλικο χιούμορ του πηγαίνει αντάμα με μια παράξενη ποίηση που διακρίνεται στις ιστορίες του (ετούτη εδώ το παρακάνει στην ομορφιά).

    Παρότι έχω μια θεμελιωμένη άποψη ότι οι σειρές συνήθως ρέπουν προς τα εμπορικά στοιχεία, ετούτος εδώ ο λύκος κάνει ο,τι μπορεί για να με ξεθεμελιώσει. Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί, λέει ο τίτλος. Διαβάζοντας τον τον ερωτεύτηκα εγώ. Μια παραπάνω απ’ ο,τι στην προηγούμενη (ξεκαρδιστική εκείνη) του ιστορία (Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος).

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ερωτευτεί
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Συγγραφέας: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Σειρά : Ο λύκος Ζαχαρίας
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21,5 Χ 21,5
    ISBN: 978-960-484-994-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular