More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ...

    Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    lykos_zaxarias_sti_xora_paramythion_cover

    Εκείνη τη μέρα ο λύκος Ζαχαρίας ξύπνησε κι ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό. Τι τέλειος καιρός για το πρωτομαγιάτικο γεύμα που θα γινόταν το μεσημέρι στο δάσος! “Θα φτιάξω μηλόπιτα”, σκέφτηκε ο Ζαχαρίας μα αμέσως αυτοαναιρέθηκε. “Το πρόβλημα είναι πως δε ξέρω να μαγειρεύω”. Πήρε το καλάθι του και βγήκε στο δάσος. Κάποιον θα έβρισκε εκεί να τον βοηθήσει, δε μπορεί. Τι τα θέλετε! Για άλλα κίνησε κι άλλα συνάντησε. Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Συναντά πρώτα τα τρία γουρουνάκια που τρόμαξαν σαν τον είδαν. “Θα μας καταβροχθίσει”. “Θα φυσήξει τα σπίτια μας”. Μα εκείνος ήθελε να φτιάξει απλά μια μηλόπιτα. Τα τρία γουρουνάκια συμφώνησαν να του δώσουν την καταπληκτική συνταγή της θείας Λένας αρκεί να τα βοηθούσε να τελειώσουν τα σπίτια τους.

    Ο Ζαχαρίας πήρε τη συνταγή και κίνησε να βρει τα υλικά. Πρώτα το αλεύρι, ύστερα το βούτυρο, ακολούθως τα αβγά. Το πρόβλημα ήταν ότι αυτοί που εμφανίζονταν μπροστά του τον φοβόντουσαν. Όλοι. Μα κάτι κατσικάκια και μια μαμά κατσίκα. Μα ένα κοριτσάκι με κόκκινο σκουφί, πόσοι και πόσοι.

    Μέσα από σειρά παράδοξων συναντήσεων με διάσημους πρωταγωνιστές παραμυθιών (από την Κοκκινοσκουφίτσα μέχρι τη… Χιονάτη), ο λύκος Ζαχαρίας θα προσπαθήσει να φτιάξει μια μηλόπιτα και να παραστεί στο πρωτομαγιάτικο τραπέζι του δάσους. Θα τα καταφέρει και με ποιον τρόπο τελικά;

    Ο λύκος Ζαχαρίας συνεχίζει ακάθεκτος την εκπληκτική εκδοτική του πορεία. Μια υπέροχη σειρά που γίνεται καλύτερη με τον καιρό καθώς οι ιστορίες μοιάζουν να δένουν ολοένα και καλύτερα στη φυσιογνωμία του γλυκού λύκου.

    Το βιβλίο αυτό, καλογραμμένο, τρυφερό και λιτό, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ανάγνωσμα κατά την έναρξη της δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο, για σύνδεση πολλών διάσημων παραμυθιών μεταξύ τους, για δραματοποίηση και παντομίμα ενώ δίνει άλλη διάσταση στην περίφημη Παραμυθοσαλάτα.

    Ως λάτρης του λύκου Ζαχαρία, το θεωρώ το πιο ιδιαίτερο από τα βιβλία της σειράς καθώς οι προεκτάσεις και οι αφορμές που δίνει για περαιτέρω ενασχολήσεις είναι κάτι παραπάνω από ορατές και παραδειγματικές.

    Το δίδυμο Οριάν Λαμόν στο κείμενο και Ελεονόρ Τουιλιέ στην εικονογράφηση μας εγγυώνται ένα βιβλίο με… διάσημους πρωταγωνιστές και πολλή.. φιλία στο τραπέζι!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le loup qui découvrait le pays des contes (Editions AUZOU, Paris, 2014)
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Εικονογράφηση: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Σειρά : Ο λύκος Ζαχαρίας
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2015
    Μετάφραση: Σοφία Παλάκη
    Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21,5 Χ 21,5
    ISBN: 978-960-569-324-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular