More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ πειρατής του διαδικτύου, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Ο πειρατής του διαδικτύου, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    peiratisdiadiktyoy_stilton_cover

    Ο Τζερόνιμο Στίλτον ξεκίνησε το ταξίδι του από το Μιλάνο το 2004 και μέσα σε 11 χρόνια ξεπέρασε τα… 180 βιβλία που μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες έχοντας πωλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

    Οι εκδόσεις Κέδρος έφεραν στην Ελλάδα 36 (και συνεχίζουν) από τα βιβλία του που έχουν αγαπηθεί θερμά από τους Έλληνες βιβλιόφιλους.

    Στην περιπέτεια “Ο Πειρατής του Διαδικτύου”, ο Τζερόνιμο Στίλτον μας παίρνει μαζί του σε μια ακόμα χαρακτηριστική ιστορία του σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Καθώς ξύπνησε χαρούμενος και κίνησε για τη δουλειά του, ο Τζερόνιμο Στίλτον έγινε δέκτης αποδοκιμασιών και άσχημων συμπεριφορών από όλους του μέχρι πρότινος αγαπητούς του γείτονες και γνωστούς. Όλοι, ακόμα και στην εφημερίδα του, μιλούσαν πολύ άσχημα γι’ αυτόν. Τι είχε συμβεί στ’ αλήθεια; Ο Τζερόνιμο είχε γίνει πρωτοσέλιδο για πολύ άσχημους λόγους. Φωτογραφίες του είχαν διαρρεύσει παντού. Και μάλιστα φωτογραφίες που δεν τον κολάκευαν καθόλου. Δε μία πατούσε το πόδι του δημάρχου, σε άλλη έβαζε τρικλοποδιά σε μια ποντικίνα και σε μια άλλη φτερνιζόταν στη μούρη ενός ποντικού. Κι όχι μόνο αυτό…Κείμενα του εντελώς ανορθόγραφα, λάθη τρομερά ακόμα και στο ίδιο του το βιβλίο, ηλεκτρονικά μηνύματα παντελώς προσβλητικά και αγενή. Ουπς…δε σταματούν εδώ τα βάσανά του. Έχει παραγγείλει απίστευτα προϊόντα (στην πραγματικότητα τίποτα). Κάπου εκεί θα δεχτεί βοήθεια. Ο Τζερόνιμο έχει ξεχάσει πολλά. Πάνω απ’ όλα όμως ξέχασε τους δέκα χρυσούς κανόνες περιήγησης στο διαδίκτυο. Και τα προβλήματά του θα είναι πολλά και μεγάλα. Θα καταφέρει άραγε να τα λύσει με τη βοήθεια των “ειδικών” φίλων του;

    Μια ακόμα καλογραμμένη και στοχευμένη ιστορία του Στίλτον που ασχολείται με ένα εξόχως σημαντικό θέμα, την ασφάλεια στο διαδίκτυο που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικές διαστάσεις. Καθώς ολοένα και περισσότερο κατεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του διαδικτύου και στην Ελλάδα, θεωρώ άκρως σημαντική την ενημέρωσή και ευασιθητοποίηση των παιδιών γύρω από θέμα. Οι κανόνες είναι αυστηροί σε κάθε παιχνίδι, πολύ περισσότεορ σε κάτι τόσο αχανές όσο το διαδίκτυο. Και ο Τζερόνιμο Στίλτον δίνει με το δικό του μοναδικό τρόπο, όχι απλώς το στίγμα του, αλλά τους δρόμους που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει για να μην πάθει ο,τι έπαθε αυτός και… χειρότερα.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

    Φέτος έχει επιλεγεί η Τρίτη 10 Φεβρουαρίου (αύριο) για να εορταστεί για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η πρώτη φορά που εορτάστηκε ήταν η 6η Φεβρουαρίου 2004 με 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

    Η ημέρα αυτή, όπως όλες άλλωστε οι παγκόσμιες μέρες, αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών.

    Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

    Κατεβάστε τα δωρεάν ενημερωτικά φυλλάδια του saferinternet.gr πατώντας εδώ.

    Και παρακολουθήστε ένα εξαιρετικό βιντεάκι με τα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου. Πατήστε εδώ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο πειρατής του διαδικτύου
    Τίτλος πρωτοτύπου: C’è un pirata in internet
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Τζιουζέπε Φεράριο, Τζούλια Ζαφαρόνι
    Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Elisabetta Dami
    Μετάφραση: Βίκη Λιανού
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4486-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular