More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ Σινιόρ Καρότα (και η elniplex τράπουλα των ζώων)!

    Ο Σινιόρ Καρότα (και η elniplex τράπουλα των ζώων)!

    Συγγραφέας: Massimo Indrio
    Τίτλος πρωτοτύπου: Il signor Carota
    Εκδόσεις: Giunti Junior, 2002 

    signorcarota

    Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά, πρόκειται όμως για μια αστεία ιστορία που μπορεί να σας οδηγήσει  σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και όχι μόνο. 
    Ο Σινιόρ Καρότα είναι ένας τύπος, ο οποίος  αποφασίζει να πάρει στο σπίτι του ένα κατοικίδιο. Και που είναι το παράξενο, θα μου πείτε; Οι επιλογές του ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, καθώς επιλέγει αρχικά μία κουκουβάγια, κατόπιν μια μαϊμού, ένα φίδι, μια κατσίκα και τέλος έναν δεινόσαυρο. 

    Οι επιλογές του όπως καταλαβαίνετε αποδεικνύονται καταστροφικές καθώς η κουκουβάγια τον κρατά ξάγρυπνο όλη τη νύχτα, η μαϊμού του καταστρέφει το σπίτι, το φίδι τον υπνωτίζει, η κατσίκα γίνεται η αφορμή να καταλήξει στη φυλακή καθώς κλωτσάει τον Δήμαρχο της πόλης. Όσο για τον δεινόσαυρο, αφού καταβρόχθισε τόνους φαγητού,  μεγάλωσε τόσο που με ένα σάλτο έσπασε τη γη σε πέντε κομμάτια.

    Η elniplex-ική πρόταση
    Φτιάξτε με τα παιδιά μια τράπουλα εικόνες ζώων κάθε είδους, θέστε μόνο έναν περιορισμό: τα κατοικίδια απαγορεύονται. Κατόπιν τραβώντας τις κάρτες φτιάξτε μια ιστορία ανάλογη με του Σινιόρ Καρότα καλώντας τα παιδιά να επιχειρηματολογήσουν για την ακαταλληλότητα του κάθε ζώου να ζήσει κοντά στον άνθρωπο.
    Εκφραστείτε, ηχογραφήστε, γράψτε την ιστορία σας, αλλά κυρίως διασκεδάστε! Σημ.: Παρόλο που τα ιταλικά μου είναι μέτρια, συνηθίζω να διαβάζω και το πρωτότυπο κείμενο και τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ, ενώ συγχρόνως δίνονται οι αφορμές για την κατανόηση της ύπαρξης πολλών γλωσσών.

     

     

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular