More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΓιορτές28η ΟκτωβρίουΟ σπόρος της ειρήνης, της Ίζαμπελ Πιν

    Ο σπόρος της ειρήνης, της Ίζαμπελ Πιν

    Τίτλος: Ο σπόρος της ειρήνης
    Συγγραφέας & εικονογράφος: Isabel Pin
    Τίτλος πρωτοτύπου: Der Kern
    Απόδοση: Βαγγέλης Τασιόπουλος
    Εκδόσεις: Σύγχρονοι ορίζοντες, 2001
    Μέγεθος: 21 Χ 30
    ISBN: 960-398-030-7
    ΕΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    σάρωση0062

     

    Οι σκαραβαίοι και τα σκαθάρια δε φημίζονται για τις καλές τους σχέσεις. Η μοίρα όμως θέλησε και κάποια στιγμή βρέθηκαν γείτονες. Μόνο που η κατάσταση δεν ήταν και πολύ φιλική μεταξύ τους. Μια γραμμή που είχαν τραβήξει, ένα παράξενο σύνορο απαγόρευε στους μεν να πάνε απέναντι, στους δε να πάνε στο δικό τους απέναντι. Φρουροί φυλούσαν νυχθημερόν τη γραμμή αυτή προκειμένου να επέμβουν αν κάποιος παραβίαζε τα σύνορα! Ώσπου ένα παράξενο αντικείμενο, ένας σπόρος ήρθε και έσκασε, από κάποιο δέντρο πιθανόν, ακριβώς πάνω στη γραμμή που είχαν για σύνορο. Επιστήμονες από εδώ και επιστήμονες από εκεί άρχισαν να το εξετάζουν. Μελέτες επί μελετών και σχέδια επί σχεδίων. Τελικά συμπέραναν ότι ήταν το κουκούτσι ενός κερασιού. Πανηγύρι μεγάλο στα σκαθάρια και τους σκαραβαίους. Το κουκούτσι θα φύτρωνε κερασιά, η κερασιά άλλες κερασιές και το κερασοδάσος δεν ήταν μακριά. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: σε ποιον ανήκε το κουκούτσι; Αφού ήταν στη μέση της γραμμής έπρεπε να διαπραγματευτούν. Οι συζητήσεις απέτυχαν. Κάτι μουλωχτές ενέργειες να το τραβήξει ο καθένας στη μεριά του απέτυχαν επίσης. Κι όταν αποτυγχάνει ο πολιτισμός, ένα πράγμα απομένει στο μυαλό των ξεροκέφαλων: ο πόλεμος. Όπλα, χάρτες, σχέδια, στρατοί, χαρακώματα, κατάσκοποι, ένας κακός χαμός πολεμικών προετοιμασιών. Κι όταν μετά από πολύ καιρό ήταν πανέτοιμοι και παρατάχθηκαν για πόλεμο…άφαντο το κουκούτσι. Μια υπέροχη κερασιά τους έχει κλέψει τις αφορμές κι είχε στείλει το μίσος κάτω από τις ρίζες της.

    Το υπέροχο παραμύθι της Ίζαμπελ Πιν είναι ένα γνήσιο αντιπολεμικό θαύμα, ένα παραμύθι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να το ζωγραφίζετε και να το παίξετε καθώς προσφέρετε και για τα δύο. Και γιατί όχι, να φυτέψετε στην αυλή σας το δικό σας κουκούτσι. Όταν εξαφανιστεί, κάτι καλό θα έχει φυτρώσει σε αυτόν τον κόσμο.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular