More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΟ Φρου Φρου: το αόρατο ξωτικό των παιδικών μας χρόνων

    Ο Φρου Φρου: το αόρατο ξωτικό των παιδικών μας χρόνων

    frufruΟ Φρου Φρου ήταν το μικρό άτακτο ξωτικό, με χαρακτηριστική παιχνιδιάρικη φωνή, που έκανε ένα σωρό σκανδαλιές και έμπλεκε διαρκώς σε περιπέτειες. Υπήρξε ο κεντρικός ήρωας σε τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΡΤ1  τη σεζόν 1986-1987. Ήταν κάτι μαγευτικό για εμάς που το ζήσαμε σαν παιδιά να βλέπουμε αυτό το μικρό ξωτικό με το πράσινο παντελόνι και το κίτρινο πουκάμισο ως πρωταγωνιστή σε μια σειρά με πραγματικούς ανθρώπους. Κάποιες φορές μάλιστα, γινόταν αόρατος και μπορούσε να τον δει κάποιος αν πιανόταν από κάποιο αντικείμενο.
    Ο Φρου Φρου γίνεται ορατός όταν κατά λάθος θα κολλήσει σε ένα δοχείο με κόλα του ξυλουργού Eder, τον παππούλη όπως αποκαλεί ο Φρου Φρου. Αναπτύσσεται μια σχέση αγάπης ανάμεσα στο Φρου Φρου και τον παππούλη και οι περιπέτειες τους θα κρατήσουν για 52 εικοσιπεντάλεπτα επεισόδια και δύο σεζόν όπου θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Στην αναζήτηση πληροφοριών για τον μικρό ήρωα των παιδικών μου χρόνων ανακάλυψα ότι ο Φρου Φρου εφευρέθηκε από τη συγγραφέα Ellis Kaut στη Γερμανία με το όνομα Pumucki για μια σειρά παιχνιδιού στο βαυαρικό ραδιόφωνο το 1961. Το πρώτο επεισόδιο ακούστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1962 και το τελευταίο στις 30 Δεκεμβρίου 1973. Η μεγάλη του ραδιοφωνική επιτυχία τον οδήγησε το 1982 στην τηλεόραση και από εκεί στις δικές μας, ελληνικές οθόνες.
    Ήταν πραγματικά μια αξιόλογη σειρά για παιδιά που εξακολουθεί να μου αρέσει και βλέπω ευχάριστα. Υπάρχουν αξέχαστα επεισόδια που μπορείτε να βρείτε στο youtube. Ένα από τα πλέον αγαπημένα μου είναι αυτό με την πουτίγκα. Δείτε το εδώ.

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular