More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ χιονάνθρωπος πάει διακοπές, της Φωτεινής Βασιλείου (εικ.: Νανά Παπαδοπούλου)

    Ο χιονάνθρωπος πάει διακοπές, της Φωτεινής Βασιλείου (εικ.: Νανά Παπαδοπούλου)

    xionanthropospaeidiakopes_cover

    Δυο παιδιά φτιάχνουν στην ταράτσα, ένα χιονάνθρωπο με δυο πράσινα κουμπιά για μάτια, ένα καρότο για μύτη και μικρά χαλικάκια για ένα μεγάλο χαμόγελο, ένα πολύχρωμο κασκόλ και έτοιμος ο καινούργιος τους φίλος. Ένας φίλος τόσο διαφορετικός, πάντα πρόθυμος ν’ ακούσει τα όνειρα των παιδιών και ν’ αφουγκραστεί τις επιθυμίες τους. Οι μέρες περνούσαν κι ο χιονάνθρωπος άρχισε να λιώνει με τις πρώτες αχτίδες του ήλιου, σταγόνες να πέφτουν στο πρόσωπο του και το χαμόγελο να σβήνει σιγά σιγά. Τα παιδιά έπρεπε να κάνουν κάτι να βοηθήσουν τον φίλο τους. Φέρνουν μια ομπρέλα θαλάσσης για να του κρατάει σκιά και μια λεκάνη για να τον βάλουν μέσα.

    Ο χιονάνθρωπος δεν είχε δει ποτέ τη θάλασσα, ούτε καν ήξερε πως είναι και δεν είχε πάει καλοκαιρινές διακοπές. Μέσα στη λεκάνη ο δυστυχής έλιωσε εντελώς, τα μάτια του κοιτούσαν με αγωνία, η μύτη του έμεινε μισή γιατί του την έφαγε ένας κόρακας. Αν μείνει κι άλλο στην ταράτσα το νερό στην λεκάνη θα εξατμιστεί εντελώς, γι’ αυτό τα δυο παιδιά αποφάσισαν να ρίξουν το νερό με ένα χωνί στο μπουκάλι και να τον φυλάξουν σε ένα ντουλάπι μέχρι να έρθει το καλοκαίρι.

    Τα δυο παιδιά ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως δεν ξεχνούν τον καλό τους φίλο που δεν μπορούσαν ν’ αποχωριστούν. Ο χιονάνθρωπος ήρθε η ώρα να ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη και να δει τη θάλασσα. Τώρα τα πράσινα μάτια του λαμπυρίζουν από χαρά και τα παιδιά αρχίζουν να χτίζουν στην άμμο, όχι πύργους, αλλά τον δικό τους χιονάνθρωπο από άμμο που έβρεξαν με το νερό στο μπουκάλι. Ο χιονάνθρωπος ζωντανεύει και πάλι, χάρη στην επιμονή των παιδιών με ένα μικρό λευκό ξύλο για μύτη, ένα χαμόγελο από κοχύλια και πολύχρωμα βοτσαλάκια για κουμπιά. Μόνο που τώρα ο χιονάνθρωπος στέκει να κοιτάζει τη θάλασσα με χαμόγελο ευτυχίας σα να μονολογεί: Δεν θέλω να φύγω… είναι τόσο όμορφα εδώ που θέλω να μείνω για πάντα. Την επόμενη μέρα τα παιδιά αναζήτησαν τον χιονάνθρωπο τους και ακολούθησαν τα ίχνη του ως τη θάλασσα. Ιδέα που μπορείτε να υιοθετήσετε κι εσείς και τον χιονάνθρωπο του χειμώνα να πηγαίνετε μαζί του διακοπές το Καλοκαίρι. Γιατί όταν υπάρχει φαντασία όλα γίνονται και τα παιδικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

    Έξυπνη η ιδέα της Φωτεινής Βασιλείου που μοιάζει με παιδικό όνειρο για έναν χιονάνθρωπο που αποδέχεται την μεταμόρφωσή του σε νερό και στο τέλος συναντά την απέραντη θάλασσα. Ένα βιβλίο για όσους αγαπούν το καλοκαίρι, τα παιχνίδια στη θάλασσα και να χτίζουν… χιονάνθρωπους στην άμμο.

    Με τα παιδιά φτιάξτε τον αγαπημένο σας χιονάνθρωπο με απλά υλικά:
    – με μια μεγάλη άσπρη κάλτσα
    – με ένα παλιό λευκό μαξιλάρι
    – με ρολό τουαλέτας
    – με ένα πλαστικό λευκό μπουκάλι
    – με τύπωμα σε μαύρο χαρτόνι
    – με κουμπιά και την τεχνική του κολάζ
    – με καπάκια από γάλα
    – με μανταλάκια

    Μην ξεχάσετε το καλοκαίρι να φτιάξετε τον πιο ξεχωριστό χιονάνθρωπο από άμμο και κοχύλια που θα γίνει ο φίλος του καλοκαιριού και σύντροφος στα παιχνίδια στην άμμο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο χιονάνθρωπος πάει διακοπές
    Συγγραφέας: Φωτεινή Βασιλείου
    Εικονογράφηση: Νανά Παπαδοπούλου
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5151-02-7

     

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular