More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ χορός των Ντο, Ρε, Μι, της Μαριάννας Τεγογιάννη (εικ.: Λιάνα Δενεζάκη)

    Ο χορός των Ντο, Ρε, Μι, της Μαριάννας Τεγογιάννη (εικ.: Λιάνα Δενεζάκη)

    xorosntoremi_cover

    Στις πλαγιές του όρους Σολ-Φα-Σολ υπήρχε μια μαγική, διαφορετική χώρα όπου τα πουλιά κελαηδούσαν και οι κάτοικοι μόλις ξυπνούσαν χόρευαν βαλς. Ο Μελωδιός, το ποτάμι που διέσχιζε τη χώρα, συνέθετε την πιο γλυκιά συμφωνία παρακινώντας τους κατοίκους σε έναν ξέφρενο χορό γεμάτο νότες.

    Ένα καλοκαίρι, ο ντελάλης κύριος Τρομπέτας ανακοίνωσε ότι το βράδυ ήταν όλοι καλεσμένοι στο παλάτι του Σολφέζ για τον ετήσιο χορό των αδερφών Ντο, Ρε και Μι που γινόταν προς τιμήν του Βασιλιά Πενταγράμμου του Β’. Ετοιμασίες πυρετώδεις για τη μεγάλη βραδιά, κοστούμια και στολίσματα έδιναν και έπαιρναν.

    Η μεγάλη βραδιά έφτασε. Η κυρία Βιόλα είδε τον κύριο Φλάουτο κι η καρδιά της χτύπησε δυνατά. Κι όταν χόρεψαν, κοιτάζονταν τόσο έντονα στα μάτια που το πράγμα έγινε πολύ επικίνδυνο. Αλίμονο! Αυτό δεν επιτρεπόταν! Δηλαδή να παντρεύτούν μεταξύ τους πνευστά με έγχορδα, κρουστά με πνευστά κτλ. Οι γάμοι γίνονταν αποκλειστικά μεταξύ όμοιων μουσικών οργάνων αλλιώς η τιμωρία ήταν προ των πυλών.

    Νικητής της βραδιάς ως το καλύτερο μουσικό όργανο ανακηρύχθηκε ο κύριος Αρμόνιο. Λίγο όμως απασχολούσε πλέον αυτό τους δυο ερωτευμένους που, βυθισμένοι στην απόγνωση, έψαχναν τρόπο να συναντηθούν. Τα κατάφεραν! Αλλά η μελωδία της αγάπης τους ξύπνησε το Βασιλιά που έστειλε να τους συλλάβουν και να τους κλείσουν στο πιο βαθύ μπουντρούμι.

    Όταν όμως γύρισε η Μεγαλειοτάτη Μουσική απόρρησε με το μεγάλο λάθος του Βασιλιά Πενταγράμμου. Θα μπορέσει η μελωδία της Αγάπης των δυο ερωτευμένων να κάμψει την αντίσταση των απαραβίαστων νόμων και του αποφασισμένου Βασιλιά Πενταγράμμου; Θα μπορέσει το κλειδί της Αγάπης να ξεκλειδώσει το σημαντικότερο όργανο του κόσμου, την καρδιά;

    Μια πολύ όμορφη, καλογραμμένη και συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της μουσικής από την Μαριάννα Τεγογιάννη η οποία κάνει δυναμική εμφάνιση στο δύσκολο χώρο του παιδικού βιβλίου. Μέσα από τον απαγορευμένο έρωτα της Βιόλας και του Φλάουτου γνωρίζουμε την ανίκητη δύναμη της αγάπης σε όλες τις πτυχές της ζωής, την αδυναμία του βασιλιά να κρίνει την ανεπάρκεια ενός νόμου και την προσκόλληση του σε αυτούς αλλά και την ηγετική εμφάνιση της Βασίλισσας Μουσικής που ξέρει πάντα να αναγνωρίζει την αγάπη και να την προστετεύει. Ποιητική η κατάληξη της ιστορίας.

    Η εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη συνοδεύει ρεαλιστικά το κείμενο, σε αρκετές περιπτώσεις με κάποιους πολύ όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς (σπίτια της χώρα, φορέματα οργάνων).

    Το βιβλίο τιμήθηκε με το Α’ βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το 2014.

    Α’ βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών 2014

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο χορός των Ντο, Ρε, Μι
    Συγγραφέας: Μαριάννα Τεγογιάννη
    Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
    ISBN: 978-618-5151-01-0
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular