More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Πέθανε ο συγγραφέας του Spider-Man

    Πέθανε ο συγγραφέας του Spider-Man

    Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο συγγραφέας και συν-δημιουργός του Spider- Man, Steve Ditko. Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν, στις 29 Ιουνίου, αλλά θεωρείται πως ο Ditko είχε πεθάνει δύο ημέρες νωρίτερα.

    Ο Stephen J. Ditko γεννήθηκε το 1927 στην Πενσυλβανία των Η.Π.Α, και ξεκίνησε την καριέρα του το 1953 στα στούντιο των Jack Kirby και Joe Simon, ενώ σπούδασε δίπλα στον θρυλικό Jerry Robinson, γνωστό για τη συμβολή του στον Batman.

    Ο Ντίτκο συν-δημιούργησε το 1960 τον Captain Atom, έναν από τους δημοφιλέστερους ήρωες της DC, ενώ το 1963 δημιούργησε τον Doctor Strange μέσα από το τεύχος #110 της ανθολογίας “Strange Tales” και το 1962 συνδημιούργησε μαζί με τον Stan Lee για λογαριασμό της Marvel σε ένα τεύχος του περιοδικού κόμικ Amazing Fantasy έναν από τους διασημότερους ήρωες όλων των εποχών, τον Spider-Man. Αυτές οι δημιουργίες τον καθιέρωσαν ως θρύλο των κόμικ.

    Για τον SpiderMan ο ίδιος είχε πει: “Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να δουλέψω πάνω σε ένα κοστούμι. Ένα ζωτικό, εικονικό κομμάτι του χαρακτήρα. Έπρεπε να ξέρω πως έμοιαζε… Δεν ήμουν σίγουρος ότι στον Stan θα άρεσε η ιδέα να καλύψουμε το πρόσωπο του αλλά εγώ το έκανα γιατί έκρυβε ένα ξεκάθαρα αγορίστικο πρόσωπο. Θα πρόσθετε επιπλέον μυστήριο στον χαρακτήρα”, είπε ο Ditko.

    Ο Ντίτκο, στον οποίο αποδόθηκε μέχρι και το κόκκινο-μπλε κοστούμι του ανθρώπου-αράχνη αλλά και η ιδέα των ιστών του, ήταν ιδιαιτέρως μοναχικός και αντιστάρ, απέφευγε τις εμφανίσεις σε συνέδρια κόμικς και εκπομπές καθώς και τη συνάντηση με θαυμαστές του ή την εμφάνιση σε πρεμιέρες ταινιών βασισμένων στις δημιουργίες του.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular