More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠαίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια, της Μαρίας Πετκανοπούλου

    Παίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια, της Μαρίας Πετκανοπούλου

    epitrapeziacover

    “Υπάρχει μια λέξη που κρύβει μέσα της μια μαγική δύναμη. Στο άκουσμά της, η δύναμη απελευθερώνεται και μετατρέπει το κάθε παιδί σε πρόθυμο και χαρούμενο παίκτη. Ίσως είναι η μοναδική λέξη που μπορεί να μεταμορφώσει τόσο άμεσα ένα παιδί. Η λέξη; Παιχνίδι!”, τοποθετείται από τις πρώτες κιόλας λέξεις του βιβλίου η συγγραφέας.

    Πριν μπείτε να ανακαλύψετε τα 99 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια, θα διαβάσετε μεστά ιδέες για ζάρια, πιόνια, βάσεις παιχνιδιών κάρτες, τρόπους να διαμορφώσουμε κανόνες και στόχους μέχρι και πως φτιάχνουμε εύκολα μια κλεψύδρα.

    Στις 170 περίπου σελίδες που έπονται θα ανακαλύψετε παιχνίδια που έχει ο καθένας στα πόδια του. Με απλά υλικά και χωρίς ουσιαστικά έξοδα, με υλικά που ο καθένας έχει δίπλα του. Παιχνίδια που φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα, απλά. Παιχνίδια που καλύπτουν σχεδόν όλα τα θέματα ενασχόλησης ενός παιδιού. Από μια απλή κούκλα, μέχρι τα αυτοκινητάκια του. Από αξιοποίηση γνωστών βιβλίων μέχρι μαθηματικά και ορθογραφία με απλά βήματα. Με υλικά ανακυκλώσιμα όπου το χαρτί ασφαλώς βασιλεύει. Με υλικά που, σαν μικροί Μαγκάιβερ της περιπέτειας και της διασκέδασης, θα βρίσκετε πάντα δίπλα σας. Γιατί πολύ απλά…υπάρχουν δίπλα σας.

    Να θυμάστε κάτι που αποτελεί χρυσό κανόνα: ο,τι το παιδί φτιάχνει μόνο του ή με την παρέα του (με ελάχιστη υποβοήθηση από εσάς), θα βασιλεύει για πάντα ή για πολύ καιρό μέσα του. Θα το απολαύσει περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Την πιο τέλεια κατασκευή, το πιο τέλειο παιχνίδι να φτιάξετε μαζί του, αν δεν έχει κάνει το παιδί τις περισσότερες κινήσεις και πρωτοβουλίες στη δημιουργία του, τότε θα δείτε πόσο εύκολα θα το παρατήσει.

    Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι παιχνίδια παρέας, παιχνίδια κοινωνικά που παίζονται από φίλους ή από ανθρώπους που θέλουν να είναι φίλοι. Είναι παιχνίδια που χτίζουν δεξιότητες και δομούν συναισθήματα. Είναι παιχνίδια που θα φτιάξουν τη μαθηματική σκέψη του παιδιού, θα δουλέψουν τη μνήμη του, θα προάγουν την αντίληψή του, θα αναπτύξουν πλήθος δεξιοτήτων του. Καλή, χρυσή η τεχνολογία αλλά όποιο παιδί δεν παίζει ένα επιτραπέζιο πολύ συχνά στη ζωή του, θα χάσει…πολλά. Όμως όλα αυτά θα γίνουν κάτω από την ομπρέλα της φιλίας, της παρέας, του ιερού και χρυσού “μαζί” που τόσο δείχνει να αποδυναμώνεται τελευταία. 

    Τα 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια της Μαρίας Πετκανοπούλου είναι πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια νηπιαγωγών, δασκάλων και γονιών παιδιών από 2 ετών μέχρι όσο τραβάει η ψυχή σας. Για τα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού δε, το θεωρώ διαμαντάκι κανονικό.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Παίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια
    Συγγραφέας: Μαρία Πετκανοπούλου
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2014
    Σελίδες: 196
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN: 978-960-471-068-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular