More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΠοια παιδική ταινία θα κερδίσει το φετινό Όσκαρ;

    Ποια παιδική ταινία θα κερδίσει το φετινό Όσκαρ;

    Με φαβορί το Coco, αουτσάιντερ δυο θαυμάσιες ταινίες και μάλλον εκτός τροχιάς βραβείων δυο εμπορικές ταινίες, η 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ είναι προ των πυλών! Ποια θα κερδίσει; Για να ρίξουμε μια ματιά στις πιθανότητες.

    Coco- Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

    H πρώτη ταινία στην ιστορία με εννιαψήφιο προϋπολογισμό που παρουσιάζει ένα καστ πλήρως από Λατίνους, έχει ήδη αποσπάσει επαίνους, βραβεία και διακρίσεις για το animation, τη μουσική, τις φωνητικές ερμηνείες των ηθοποιών, το σενάριο.

    Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel. Σε σκηνοθεσία του Lee Unkrich («Toy Story 3») και του Adrian Molina (story artist στο «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου») και σε παραγωγή της Darla K. Anderson («Toy Story 3»).

    Σκηνοθεσία: Λι Άνκριτς
    Παραγωγή: Ντάρλα Άντερσνον
    Σενάριο: Άντριαν Μολίνα, Μάθιου Άλντριτς
    Πρωταγωνιστές: Άντονι Γκονζάλεζ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Αλάνα Ούμπαχ, Ρενέ Βικτόρ, Άνα Οφελία Μουργκούια, Έντουαρντ Τζέιμς Όλμος
    Μουσική: Μάικλ Γκατσίνο
    Διάρκεια: 109 λεπτά

    Πρόβλεψη για Όσκαρ: 55%

    Αρχηγός από κούνια- DreamWorks Animation- 20th Century Fox

    Η υπερτιμημένη ταινία της πεντάδας. Με την εμπειρία της Dreamworks, το βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Μάρλα Φρέιζι περπατά το δρόμο της δόξας.

    Δεν τίθεται ερώτημα για το ποιος είναι το αφεντικό σε αυτήν την οικογένεια. Από τη μέρα που κατέφτασε ο μικρός του αδερφός, ο επτάχρονος Τιμ ήξερε ότι αυτό το μωρό θα ήταν μπελάς. Όμως, καθώς ο Τιμ ξεκινά μια αποστολή να κάνει την αγάπη των γονιών και πάλι δική του και μόνο δική του, ανακαλύπτει μια μυστική συνομωσία που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία της αγάπης στον κόσμο – και αυτό το τολμηρό μωρό, που υποτίθεται ότι είναι αδελφός του, είναι στο κέντρο της συνομωσίας αυτής. Τώρα πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν το σατανικό αυτό σχέδιο, να σώσουν τους γονείς τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στον κόσμο και να αποδείξουν ότι η αγάπη είναι μια άπειρη δύναμη.

    Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκραθ
    Ηθοποιοί (φωνές): Στιβ Μπουσέμι, Άλεκ Μπόλντουιν, Λίσα Κούντροου, Πάτον Όσβαλτ, Τόμπι Μαγκουάιρ
    Σενάριο: Μάικλ ΜακΚάλερς
    Μουσική: Χανς Ζίμμερ, Στιβ Ματζάρο
    Διάρκεια: 97′

    Πρόβλεψη για Όσκαρ: 5%

    Φερδινάνδος- Blue Sky Studios- 20th Century Fox Animation

    Μια ταινία που ορμάει εναντίον των ταυρομαχιών και με τα δύο κέρατα. Καλοφτιαγμένη και συγκινητική.

    To «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένεια του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στην μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δε μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατα του. Από τα Blue Sky Studios και τον Κάρλος Σαλντάνια, τον σκηνοθέτη του «Ρίο», και εμπνευσμένο από το πολυαγαπημένο βιβλίο «The Story of Ferdinand» των Μονρό Λιφ και Ρόμπερτ Λόσον, το «Φερδινάνδος» είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων που σου ζεσταίνει την καρδιά.

    Σκηνοθέτης: Κάρλος Σαλντάνια
    Σενάριο: Ρόμπερτ Μπερντ, Μπραντ Κόπερλαντ
    Εισπράξεις: 276,4 εκατομμύρια USD
    Σύνθεση μουσικής: Τζον Πάουελ
    Εταιρείες παραγωγής: Blue Sky Studios, 20th Century Fox Animation, Davis Entertainment
    Διάρκεια: 108′

    Πρόβλεψη για Όσκαρ: 10%

    Loving Vincent- BreakThru Films, Trademark Films

    Ένα εικαστικό θαύμα! 65.000 καρέ ζωγραφισμένα όλα στο χέρι!

    Το «Loving Vincent» αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι. Η Dorota Kobiela και ο Hugh Welchman υπογράφουν τη σκηνοθεσία και το σενάριο, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι βραβευμένες με Όσκαρ εταιρίες BreakThru Films και Trademark Films.

    Η ταινία ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Όσο σπουδαίοι είναι οι πίνακες του Βαν Γκογκ, τόσο ιδιαίτερη είναι η παθιασμένη ζωή και ο μυστηριώδης θάνατός του. Το «Loving Vincent» γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς κι έπειτα ζωγραφίστηκε καρέ-καρέ στο χέρι με λαδομπογιά. Στο «Loving Vincent» πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί που τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους μοιάζουν με τα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ. Το καστ αποτελείται από τους: Douglas Booth, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, την υποψήφια για Όσκαρ Saoirse Ronan, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory, ενώ ο θεατρικός ηθοποιός Robert Gulaczyk μας συστήνεται στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

    Σκηνοθεσία/Σενάριο: Dorota Kobiela & Hugh Welchman
    Παραγωγοί: Hugh Welchman, Sean Bobbit & Ivan Mactaggart
    Εκτελεστές παραγωγοί: David Parfitt & Laurie Ubben & Charlotte Ubben
    Φωτογραφία: Tristan Oliver & Lukasz Zal
    Μοντάζ: Justyna Wierszynska & Dorota Kobiela
    Επικεφαλής εικαστικής ομάδας: Piotr Dominak
    Συνθέτης: Clint Mansell

    Πρόβλεψη για Όσκαρ: 14%

    Breadwinner- Cartoon Saloon

    Η Ιρλανδή Νόρα Τουόμει στη σκηνοθεσία και η Αντζελίνα Τζολί στην παραγωγή φαίνεται ότι έκαναν καλή δουλειά. Κάπως έτσι αυτή η Indie ταινία μπήκε στην πεντάδα και διεκδικεί με τις δικές της πιθανότητες να ανατρέψει την πρωτιά του Coco.

    Η Παρβάνα, ένα νεαρό κορίτσι, στηρίζει με κάθε τρόπο την οικογένειά τηςαναζητώντας την επανένωσή της με τον πατέρα της που έχει άδικα φυλακιστεί από τους καθεστωτικούς στο Αφγανιστάν.

    Σκηνοθεσία: Νόρα Τουόμεϊ
    Παραγωγή: Μίμι Πολκ Γκίτλιν, Αντζελίνα Τζολί
    Σενάριο: Ντέμπορα Έλις, Ανίτα Ντόρον
    Ηθοποιοί: Saara Chaudry, Soma Bhatia, Noorin Gulamgaus, Kane Mahon
    Laara Sadiq, Ali Badshah, Kanza Feris, Shaista Latif, Kawa Ada, Ali Kazmi, Reza Sholeh
    Μουσική: Μάικολ Ντάνα, Τζεφ Ντάνα

    Πρόβλεψη για Όσκαρ: 16%

    Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει τα ξημερώματα της 5ης Μαρτίου.

    LORD NICHOLAS
    LORD NICHOLAS
    Πολυάσχολος άνεργος
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular