More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΠρέπει να ελευθερώσω το παιδί, του Τζέφρι ντε Πέναρτ

    Πρέπει να ελευθερώσω το παιδί, του Τζέφρι ντε Πέναρτ

    pennart_cover

    Η κυρά-Κατσίκα ετοίμασε ένα ταψί μπισκότα. Ωραία μυρίζουν. Το κατσικάκι μια λιγούρα την έχει όμως. Μα ο αέρας κλείνει την πόρτα και το κατσικάκι την πατάει: κλείνεται μέσα! Το κλειδί έχει σπάσει. Συμφορά! Πρέπει να ελευθερώσω το παιδί, σκέφτεται η κυρά-Κατσίκα. Κι απευθύνεται στον κλειδαρά. Αδύνατον!, της λέει αυτός. Στον αστυφύλακα! Αδύνατον, της λέει κι αυτός!Στο δήμαρχο! Ακατάλληλη στιγμή, της απαντά αυτός. Στον υπουργό! Λυπάμαι, λέει αυτός. Στο βασιλιά! Μα εκείνος έχει υψηλές απασχολήσεις!

    Την ίδια άρνηση εισπράττει από όλους όσοι άκουσαν το πρόβλημά της. Κανείς δεν είναι πρόθυμος, όλοι έχουνε δουλειές και χρόνος δεν υπάρχει. Μα η κυρά-Κατσίκα το έχει πάρει απόφαση. “Πρέπει να ελευθερώσω το παιδί”. Και θα τα καταφέρει με τη βοήθεια κάποιου που θαρρείς δεν είχε και τη μεγαλύτερη δύναμη να το κάνει. Μα είχε τον τρόπο και τη θέληση. Κι αυτό μάλλον μετρά περισσότερο σ’ αυτόν τον κόσμο.

    Τζέφρι ντε Πέναρτ είναι αυτός. Ευρηματικός και πολλές φορές απρόβλεπτος. Με την αγάπη του για τους λύκους να είναι γνωστή ακόμα ίσως και στους ίδιους, στις πραγματικές αγέλες τους. Όμως σε αυτό το βιβλίο, θαρρώ, ότι καταθέτει μέσα από την ιστορία του, ένα από τα πιο βαθιά πολιτικά σχόλια που θα συναντήσει κανείς σε “παιδικό” παραμύθι. Γιατί οι έχοντες εξουσία έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα να διαχειριστούν. Τόσο σημαντικά που δε μπορούν να δώσουν λύση στα πιο απλά, τα καθημερινά σου. Τέτοιες σκέψεις καταπληκτικές μου γεννώνται όταν ακούω πότε πότε στις ειδήσεις μεγαλόσχημες εκφράσεις τύπου “πράσινη ανάπτυξη”, “νεανική επιχειρηματικότητα”, “ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας” τη στιγμή κατά την οποία στις περισσότερες γειτονιές οι κάδοι βογγούν από τη δυσωδία, το πράσινο είναι κανένα αυτοκίνητο με τέτοιο χρώμα και οι διαβάσεις είναι κλειστές από μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Αλλά είπαμε…οι έχοντες εξουσία θα λύσουν τα πολύ μεγάλα, τα σημαντικά. Τα ευτελή και καθημερινά θα τα λύσετε εσείς, οι φίλοι σας ή ακόμα καλύτερα εκείνοι που έχουν το “φιλότιμο” και την προθυμία να συναισθανθούν την ανάγκη σας.

    Ένα από τα καλύτερα βιβλία του Τζέφρι ντε Πέναρτ. Είχε αργήσει. Προτείνεται!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πρέπει να ελευθερώσω το παιδί
    Συγγραφέας: Τζέφρι ντε Πέναρτ
    Εικονογράφηση: Τζέφρι ντε Πέναρτ
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2014
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-569-106-6
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular