More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΚινέζικοι Ψίθυροι, του Άρνε Νταλ

    Κινέζικοι Ψίθυροι, του Άρνε Νταλ

    Γράφει η Ιωάννα Σίνου

    «Κινέζικοι ψίθυροι», το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του Arne Dahl με πρωταγωνιστές μια νέα ομάδα αστυνομικών. Η ομάδα Opcop είναι το νέο μυστικό τμήμα της Europol με αρχηγό τον γνωστό μας από την ομάδα Α, Πολ Γελμ και μέλη αστυνομικούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Αγγλία, Λιθουανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία). Το αρχηγείο της βρίσκεται στη Χάγη, τα εγκλήματα όμως που ερευνά είναι πανευρωπαϊκά. Η πρώτη της αποστολή ξεκινά από τη στιγμή που η ύπαρξή της αποκαλύπτεται. Το πτώμα μιας γυναίκας που έχει βασανιστεί και ανακαλύπτεται σε ένα λονδρέζικο  πάρκο τις μέρες της Συνόδου Κορυφής των G-20 κρύβει ένα μήνυμα προς την ομάδα Opcop. Ένας Κινέζος ακτιβιστής σβήνει στα χέρια ενός μέλους της ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να του εκμυστηρευτεί κάτι. Μια έρευνα για παιδική πορνογραφία στη Στοκχόλμη οδηγεί στην ανακάλυψη μιας ύποπτης σχέσης ενός Σουηδού επιχειρηματία με Ιταλούς χρηματοδότες αμφίβολης εντιμότητας. Ποια σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους?

    Ευρηματικός για ακόμη μια φορά ο Arne Dahl καταφέρνει να ξετυλίξει με αριστοτεχνικό τρόπο το κουβάρι μιας ακόμη ιστορίας. Μιας ιστορίας σπουδαίας λογοτεχνίας σε ένα αστυνομικό και ταυτόχρονα πολιτικό μυθιστόρημα το οποίο καθηλώνει τον αναγνώστη με τον πρωτότυπο και ανατρεπτικό λογοτεχνικό τρόπο γραφής. Ένα βιβλίο γεμάτο δράση, έντονους και εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες πρωταγωνιστών. Ένα βιβλίο με εξαιρετική πλοκή, ανατροπές και γρήγορο ρυθμό μέσα από το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας δεν διστάζει να κάνει κριτική για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ευρώπης καθώς επίσης να ξεγυμνώσει το αληθινό πρόσωπο της Σουηδίας και να καυτηριάσει την πολιτική της στάση έναντι όχι και τόσο δυνατών, από όλες τις απόψεις, χωρών. Ο ίδιος ο συγγραφέας μας προειδοποιεί άλλωστε δια στόματος ενός μέλους της ομάδας Opcop «Η Μαφία έχει βαλθεί να αγοράσει όλο τον κόσμο».

    Ένα έξυπνα γραμμένο μυθιστόρημα με σκηνές δυνατές και ανατρεπτικές το οποίο παρουσιάζει τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι στην κοινωνία μας. Ένα μυθιστόρημα με παλιούς μας αγαπημένους γνωστούς ήρωες και νέους που κερδίζουν αμέσως την προσοχή μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τιμήθηκε με το Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

    Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Κινέζικοι Ψίθυροι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Viskleken
    Συγγραφέας: Άρνε Νταλ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2013
    Σειρά: Ομάδα Opcop
    Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
    Σελίδες: 613
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-566-257-8

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular