More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Προτροπή του υπουργού στις οικογένειες να στέλνουν τα μικρά παιδιά στους παιδικούς...

    Προτροπή του υπουργού στις οικογένειες να στέλνουν τα μικρά παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

    Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα και στην δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία.

    Η δήλωση του κ. Γαβρόγλου είναι η εξής:

    «Οι διαδικασίες ως προς την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια. Ήδη, από τον Σεπτέμβριο σε 200 δήμους έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή τη ρύθμιση και σιγά σιγά θα πηγαίνουμε και στους υπόλοιπους δήμους. Και βεβαίως, αυτό σημαίνει μια πολύ έντονη προετοιμασία των δήμων για τους παιδικούς σταθμούς και μία προτροπή στους δήμους και στις οικογένειες να στέλνουν τα μικρά παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Η κοινωνικοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία είναι ένας τρόπος να χτυπηθούν οι ανισότητες και ξέρουμε ότι αυτά είναι πολύ θετικά στοιχεία σε μία δημοκρατία».

    Μέσω αυτής της δήλωσης ο υπουργός προφανώς προσπαθεί να αποσαφηνίσει πλήρως το τοπίο ενισχύοντας και την ψήφιση της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία και την αύξηση του αριθμού παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας.

    Για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, επίσης, δήλωσε:

    «Είναι αρνητικό γεγονός ο μεγάλος αριθμός των αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς αυτός φτάνει στο 20% των μόνιμων, γεγονός που προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στη διδασκαλία. Όπως έχω πει, τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε και τον ακριβή αριθμό και το ακριβές σύστημα προσλήψεων. Γιατί ξέρετε ότι είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα αυτό και πρέπει να υπάρχει συναίνεση και με τις Ομοσπονδίες και με διάφορους άλλους φορείς ως προς το πώς ακριβώς θα προσληφθεί αυτός ο κόσμος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Το βασικό είναι να ολοκληρώσουμε τις συνεννοήσεις μας με τους θεσμούς, διότι από εκεί εν πολλοίς εξαρτάται ο τελικός αριθμός».

    RELATED ARTICLES

    Most Popular