More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Πρόγραμμα δημιουργίας νηπιαγωγείων και προσλήψεων εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

    Πρόγραμμα δημιουργίας νηπιαγωγείων και προσλήψεων εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

    Από την αντιπαράθεση του πρώην και του νυν υπουργού Παιδείας κ.κ. Φίλη και Γαβρόγλου σήμερα στη βουλή, προέκυψε τεράστια είδηση. Όταν ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη διάταξη για την Προσχολική Αγωγή, ο κύριος Φίλης άρχισε να ρωτάει τι και πώς θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά την επόμενη τριετία για να λάβει μια απάντηση από τον υπουργό που μόνο ως ρητή δέσμευση μπορεί να την εκλάβει κανείς.

    Ο κύριος Φίλης ρώτησε τον υπουργό αν έχει πρόγραμμα δημιουργίας νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις τραπεζοκόμων -“αυτό σημαίνει η 3ετία που λέτε”- για να έρθει η απάντηση από τον υπουργό “Ακριβώς. Αυτό δεν το λέμε στον αέρα.”

    Δείτε το επίμαχο σημείο του διαλόγου:

    Νίκος Φίλης: Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μέσα στην επόμενη 3ετία.

    Κωνσταντίνος Γαβρόγλου: Ακριβώς αυτό κάνουμε.

    Ν. Φίλης:Βεβαίως, καταλαβαίνω ότι θέλετε και καλά κάνετε, να προχωρήσετε σε μια τομή στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης. Καμία αντίρρηση. Αλλά αυτή η τομή πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικότητες και δεν μπορεί να είναι αυτή η ιστορία στην καλή προαίρεση του γονιού, στο τι τον βολεύει να αποφασίσει. Χρειάζεται ένας κανόνας και όταν μάλιστα λέτε ότι αυτό από τώρα σε ένα κομμάτι τουλάχιστον θα εντάσσεται στην 14χρονη εκπαίδευση.

    Κ. Γαβρόγλου: Αυτό ακριβώς λέμε. Υπάρχει όμως ένα θέμα στο εξής. Τι σημαίνει διετής προσχολική; Ότι για να γραφτείς στο δημοτικό πρέπει να έχεις κάνει δύο χρόνια στο νηπιαγωγείο. Αυτό λοιπόν που λέμε είναι ότι δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Λέμε λοιπόν, τριετία για την ολοκλήρωση αυτών των προϋποθέσεων. Είναι τόσο απλό.

    Ν. Φίλης: Eχετε πρόγραμμα δημιουργίας νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις τραπεζοκόμων; Αυτό σημαίνει η τριετία που λέτε. Αν το έχετε αυτό, να το κουβεντιάσουμε.

    Κ. Γαβρόγλου: Ακριβώς. Αυτό δεν το λέμε στον αέρα.

    Ν. Φίλης: Αν το φέρετε, να το κουβεντιάσουμε.

    Κ. Γαβρόγλου: Αν είναι ένα αίτημα, να το φέρουμε. Θέλω όμως να είναι σαφές ποια είναι η αρχιτεκτονική της πρότασής μας. Τώρα αν εσείς αμφισβητείτε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα ή οι υποδομές, αυτό να το δούμε.

    Είναι προφανές ότι η διετής υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγεία της χώρας δεν μπορεί να γίνει χωρίς δημιουργία νέων σχολείων που θα στελεχωθούν από το απαραίτητο προσωπικό. Ο υπουργός είπε το αυτονόητο μετά την ψήφιση της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης. Απομένει η υλοποίηση δίχως καρότο και μαστίγιο που συνήθως είναι και η δυσκολότερη φάση μιας υπουργικής εξαγγελίας. Οψόμεθα.

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular