More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΠότε σας βολεύει να γίνει αγιασμός στα σχολεία, κύριοι;

    Πότε σας βολεύει να γίνει αγιασμός στα σχολεία, κύριοι;

    freeschoolΔιαβάσαμε σε πολλά σάιτ τους γνωστούς καλοδιατυπωμένους τίτλους. Για να τα ανοίξεις και να διαβάσεις το άρθρο. Για να λάβουν μερικά κλικ. Θα γίνει, λέει, ο αγιασμός στις 22 Σεπτεμβρίου λόγω των επικείμενων εκλογών; Τσακάλια μου… θα σας στενοχωρήσω! Πρώτον οι εκλογές δεν έχουν ακόμα οριστεί. Η διερευνητική εντολή βρίσκεται ακόμα στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σειρά έχει το τρίτο κόμμα που δε γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή (υποψιάζομαι ότι θα την επιστρέψει αυτομάτως). Από τη στιγμή λοιπόν που δε θα σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι και αύριο, Δευτέρα 24 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προκηρύξει εκλογές. Άρα μπορεί να υπάρξει εκλογική αναμέτρηση ακόμα (οριακά) και στις 13 Σεπτεμβρίου.

    ΜΟΝΟ σε αυτήν την περίπτωση (της 13ης Σεπτεμβρίου) θα υπάρξει μετάθεση της ημέρας του αγιασμού από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (20 Σεπτεμβρίου, 27 Σεπτεμβρίου), θα ισχύσει κανονικά ο,τι ισχύει κάθε φορά. Τα σχολεία, ως εκλογικά κέντρα, κλείνουν την Παρασκευή προ των εκλογών και τη Δευτέρα μετά αυτών. Αν λοιπόν υπάρχουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου (όπως είναι και το πιθανότερο σενάριο), ο αγιασμός θα γίνει κανονικά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

    Αν ήταν κάθε φορά που γίνονται εκλογές ή δημοψηφίσματα να άλλαζαν όλοι οι κεντρικοί σχεδιασμοί ενός κράτους (έναρξη σχολείων), ζήτω που καήκαμε. Κανένας νόμος δεν προβλέπει τη μετάθεση έναρξης του σχολικού έτους λόγω εκλογών. Κανένας.

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι οι εκλογές του 1996 έγιναν στις 22 Σεπτεμβρίου και ακόμα χειρότερα εκείνες του 2007 στις 16 Σεπτεμβρίου (λίγο αφού είχε καεί η μισή Ελλάδα). Καμία μετάθεση του αγιασμού δεν έγινε ούτε τότε. Ο αγιασμός έγινε κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου (5 μέρες πριν τις εκλογές το 2007). Ξέρετε γιατί; Γιατί το μόνο πράγμα είναι ότι το 1996 δεν υπήρχαν σάιτ και μπλογκ και το 2007 ήταν ακόμα λίγα και δεν τρελαίνονται για τα κλικ.

    Διαβάσαμε και άλλα χαριτωμένα. Ότι θα καθυστερήσουν, λέει, οι προσλήψεις αναπληρωτών επειδή δεν υπάρχουν λεφτά κτλ κτλ. Δηλαδή τα λεφτά που δεν υπάρχουν για να κληθούν οι αναπληρωτές στις 8-9 Σεπτεμβρίου και να βρίσκονται στη θέση τους στις 11-12 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν στις 23 και στις 26 Σεπτεμβρίου. Λίγη κοινή λογική, αγαπητοί κύριοι. Κανονικά και ελαφρώς καθυστερημένα -όπως πάντα άλλωστε- θα γίνουν όλα. Μην παίζετε με την αγωνία των εκπαιδευτικών και να πάρετε τα κλικ τους. Πότε στην Ελλάδα όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν στη θέση τους έγκαιρα για να είναι φέτος, στο 5ο έτος της Ελλάδας εν καιρώ μνημονίου; Και μάλιστα προεκλογικά που κάθε κυβέρνηση δε θα ήθελε δυσαρεστημένους τους ψηφοφόρους. Ελάτε τώρα. Σοβαρευτείτε…

    ΥΓ: Στη φωτογραφία το απίστευτο σχολείο κάτω από τη γέφυρα στο μετρό του Νέου Δελχί (Ινδία). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει και εκεί κανονικά. Γιατί υπάρχει θέληση.

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular