More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΈνα θαυμάσιο βιβλίο επανακυκλοφορεί: Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αϊ-Βασίλης;

    Ένα θαυμάσιο βιβλίο επανακυκλοφορεί: Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αϊ-Βασίλης;

    posvriketidouleia_feat

    Στα νιάτα του ο Άι-Βασίλης δεν είχε γίνει ακόμα Άι-Βασίλης. Ήταν ένας νέος σαν όλους τους άλλους που έψαχνε για δουλειά. Επειδή όμως δεν ήθελε να κλειστεί ολημερίς σε κάποιο γραφείο, έψαχνε για κάποια δουλειά που να τον βγάζει στο δρόμο, που να ‘χει περπάτημα και να βλέπει ανθρώπους. Πήρε τις αγγελίες στο χέρι κι άρχισε να συναντάει κόσμο, εργοδότες δηλαδή.

    Η πρώτη του δουλειά ήταν καπνοδοχοκαθαριστής. Του άρεσε πολύ αυτό! Σκαρφάλωνε, χωνόταν ακόμα και στις πιο στενές καμινάδες και τα κατάφερνε υπέροχα. Τι τα θες! Απολύθηκε! Βλέπεις, τόσο καθαρός και προσεκτικός ήταν μέσα στην καρβουνίλα των καμινάδων που κανείς δεν πίστευε ότι είχε κάνει σωστά τη δουλειά του! Έξω!

    Η δεύτερη του δουλειά ήταν ταχυδρόμος και ήταν εξαιρετικός ως τέτοιος. Αλλά η κίνηση στους δρόμους του την έδινε. Έτσι, αποφάσισε να μοιράζει τα γράμματα και τα δέματα τις νύχτες που η κίνηση στους δρόμους ήταν ελάχιστη. Ξέρετε όμως πολλούς που τους αρέσεινα ανοίγουν την πόρτα στο μαύρο σκοτάδι για να πάρουν το γράμμα της θείας Ευτέρπης; Έξω κι από εδώ!

    Η τρίτη του δουλειά τον φούσκωσε πραγματικά! Μάγειρας! Έλα όμως που ήταν και ψυχοπονιάρης και έδινε σε όσους δεν χόρτασαν κι άλλη μερίδα! Έξω έξω!

    Κάπως έτσι πάχυνε, λάτρεψε τις καμινάδες και τις νυχτερινές παραδόσεις δεμάτων! Δε μπορώ να σας αποκαλύψω όλα τα επαγγέλματα που άλλαξε ο νεαρός…Βασίλης πριν γίνει Αϊ-Βασίλης. Αλλά θα μάθετε πώς τον αγάπησαν οι τάρανδοι, πώς αγάπησε το πέταγμα, πώς βρήκε τους νάνους του και πολλά ακόμα. Και θα ολοκληρώσετε με τρόπο μαγικό το παζλ των αγαπημένων συνηθειών του Άι-Βασίλη πριν γίνει αυτό που όλοι ξέρετε.

    Ένα από τα πιο ευφάνταστα παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ με ήρωα τον αγαπημένο Άγιο. Γιατί στα εκατοντάδες παραμύθια για και με τη τη χάρη του, κανένα άλλο δεν υπάρχει, θαρρώ, να μιλά με τόση μαεστρία και απλότητα για τις συνήθειες που η μία με την άλλη έφτιαξαν το “πακέτο” Άι-Βασίλης.

    Πολύ έξυπνο το παιχνίδι της εικονογράφησης με τις σελίδες των αγγελιών της εφημερίδας. Αν είχε και ένα κλικ πιο αρτιστίκ μορφές…ασ’ το καλύτερα. Τότε θα μιλάγαμε για ένα από τα πιο τέλεια χριστουγεννιάτικα παραμύθια του κόσμου.

    Με το elniplex στην τάξη για…παράσταση
    Νομίζω είναι η πιο απλή αλλά καθόλου απλοϊκή ή βαρετή παράσταση που μπορείτε να στήσετε. Δε χρειάζεται πάνω από 4-5 μέρες προετοιμασία. Ακόμα και δίχως λόγια (αν δεν έχετε την όρεξη να γράψετε), με απλούς αυτοσχεδιασμούς των παιδιών πάνω στη σκηνή. Βρείτε λίγες ωραίες μουσικές (δείτε εδώ), βρείτε απλά ρούχα ταχυδρόμου, καπνοκαθαριστή, μάγειρα κτλ και οδηγήστε τον Αϊ-Βασίλη βήμα βήμα στον πραγματικό του εαυτό. Στο τέλος μπορείτε να βγάλετε από το…καπέλο και τον πραγματικό που θα τους μοιράσει μικρά δώρα (αν το έχετε αποφασίσει). Πολύ γοητευτικό παραμύθι που βρήκα ξεχασμένο σε ένα βιβλιοπωλείο με μπόλικη σκόνη πάνω. Η τιμή του νομίζω είναι κάτω από εννέα ευρώ. Εγώ το βρήκα προσφορά που δεν υπάρχει.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αϊ-Βασίλης
    Τίτλος πρωτοτύπου: How Santa got his job, 1998
    Συγγραφέας: Stefen Krensky
    Συγγραφέας: S.D. Schndler
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2002 (επανακυκλοφορία, Οκτώβριος 2018)
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 24 Χ 22
    ISBN: 978-960-569-909-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular