More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣαν το σκύλο με τη γάτα, της Ιωάννας Μπουλντούμη (εικ.: Κατερίνα Χαδουλού)

    Σαν το σκύλο με τη γάτα, της Ιωάννας Μπουλντούμη (εικ.: Κατερίνα Χαδουλού)

    santoskilocover

    Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ, του ιδιωτικού ντετέκτιβ, πρώην αστυνομικού με αμέτρητες επιτυχίες στην εξιχνίαση μυστηρίων και νυν απλώς…σκύλου δαλματίας με λαμπρό παρελθόν και μάλλον πιο λαμπρές ικανότητες. Πολύτιμη συνεργάτης του και φίλη του, η Αγαθή Γαλή, μια τσαχπίνα ψιψίνα που δε φημίζεται για την ακοή της αλλά για τη μουρμούρα της, την κυκλοθυμία της μα και τις ιδιαίτερες διεξόδους που βρίσκει η σκέψη της σε πολλά πράγματα.

    Από τη μέρα της γνωριμίας τους στη Σκυλική Σκηνή συνεργάστηκαν πολλές φορές. Ώσπου να…το καθήκον και η φήμη τους τους φώναξαν ξανά! Το πολύτιμο μενταγιόν της πολυεκατομμυριούχου βαρόνης φον Τσιουάουα χάθηκε από την μπιζουτιέρα της! Οι ύποπτοι είναι αρκετοί κι ο Ηρακλής Πουαντιγιέ έχει να αντιμετωπίσει μια σκοτεινή υπόθεση με παράξενα κίνητρα, την έλλειψη αποτυπωμάτων, την βαρηκοία και συχνά απροθυμία της Αγαθής αλλά και τα παράξενα “άλλοθι” των εμπλεκομένων. Να είναι η Βερενίκη η υπηρέτρια; Μήπως ο σοβαρός Οράτιος, ο μπάτλερ με το αμαρτωλό παρελθόν; Άραγε η πιστή κι αφοσιωμένη Πηνελόπη, η προσωπική βοηθός της βαρόνης; Ή ο Γουσταύος ο ανιψιός της; Ξέχασα…μπορεί να είναι ο Νικήτας, ο κοντός μα σωματώδης κηπουρός ή ο σεφ, ο Πιέρ που ροκανίζει τα “ρ”.

    Θα λύσει το μεγάλο μυστήριο ο Ηρακλής Πουαντιγιέ; Ναι! Θα το λύσει! Αλλά η λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του πολύτιμου μενταγιόν της βαρόνης θα έρθει πραγματικά από μια τόση δα λεπτομέρεια, από εκείνες που δεν τους ρίχνεις δεύτερη ματιά. Τουλάχιστον, δεν τους ρίχνουν οι συνηθισμένες υπάρξεις γιατί ο Ηρακλής Πουαντιγιέ και η φίλη του, η Αγαθή, δεν είναι τέτοιες…

    Πολύ χιούμορ και ωραία, “κοφτή” γραφή από την Ιωάννα Μπουλντούμη σε ένα εγχείρημα- αστυνομική ιστορία μυστηρίου για μικρά παιδιά- που μόνο εύκολο δεν το λες. Η εξέλιξη της υπόθεσης σε κρατά μέχρι τις τελευταίες σελίδες ενώ τα πυκνά κωμικά στοιχεία πηγαινοφέρνουν την ατμόσφαιρα μεταξύ των υποθέσεων του ποιος να είναι ο ένοχος και των αυθόρμητων χαμόγελων πάνω από τις σελίδες. Εσύ που λίγο μεγάλωσες και ξέρεις, φέρνεις στο νου αμέσως τον Ηρακλή Πουαρό της Αγκάθα Κρίστι. Οι αρκετοί ένοχοι, η αποκάλυψη του ενόχου στις τελευταίες σελίδες, το πλούσιο “βρετανικό” χιούμορ, η μικρή, μαγική λεπτομέρεια που ξεκαρφιτσώνει τη λύση από το πέτο του ανεξιχνίαστου είναι μερικοί μόνο από τους κοινούς τόπους που θα προετοιμάσουν το μικρό αναγνώστη για τη μύηση στα μεγάλα αστυνομικά μυθιστορήματα ή φιλμ νουάρ που θα έρθουν στη ζωή του από την εφηβεία κι έπειτα.

    Έξυπνη και σε ωραίες δόσεις μέσα στις σελίδες η εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού που τις διακόσμησε με πινελιές ευθυγράμμισης μα και προέκτασης του κειμένου.

    Ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι για παιδιά από 8 ετών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σαν το σκύλο με τη γάτα
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2014
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 13 Χ 20
    ISBN: 978-960-566-535-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular