More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕποχικάΤο Σχολείο ΑρχίζειΣτην Ακαδημία Δεινοσαύρων, της Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Σάντρα Ελευθερίου)

    Στην Ακαδημία Δεινοσαύρων, της Μαρίας Ρουσάκη (εικ.: Σάντρα Ελευθερίου)

    akadimia_deinosavron_cover

    Επιτέλους! Ο Μπόμπος γίνεται δεκτός! Θα περάσει το κατώφλι της Ακαδημίας των Δεινοσαύρων, εκεί που πάνε όλοι μεγάλοι και ξακουστοί δεινόσαυροι. Μικρόσωμος ακόμα, δίχως τις απαιτούμενες ζημιές στο ενεργητικό του, με ουρά μικρή και βηματισμό αθόρυβο ακόμα, ο Μπόμπος δείχνει παντελώς ανέτοιμος για την Ακαδημία των Δεινοσαύρων.
    Οι πρώτες του εντυπώσεις είναι μάλλον θλιβερές. Θέλει να φύγει. Τίποτα εκεί μέσα δεν τον γοητεύει και δεν ταυτίζεται με τις δικές του επιθυμίες. Τρακ και ανησυχία. Μέχρι και το όνομά του προκαλεί το γέλιο των υπολοίπων. Είναι αναμφίβολα ο πιο αδύναμος κρίκος. Ο πιο αδύναμος μέχρι που η δασκάλα, η κυρία Βρίνα, ανακοινώνει στο καλωσόρισμα όλα όσα θα μάθουν οι μαθητές στην Ακαδημία. Και σε αυτούς τους έξι μεστούς τίτλους του… «προγράμματος σπουδών» ο Μπόμπος θα βρει κάτι που θα μεγαλώσει αμέσως το μυαλό του και την εικόνα του στον ίδιο και τους άλλους.
    Μια ευχάριστη ιστορία το νέο βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για εκείνους που νιώθουν άβολα όταν επισκέπτονται έναν καινούριο χώρο με νέες απαιτήσεις (λέγε με, ας πούμε, πρώτη δημοτικού, αλλά όχι απαραίτητα). Για εκείνους που δε βρίσκουν τίποτε ενδιαφέρον και όλα μοιάζουν να τους αποθαρρύνουν στο νέο τους περιβάλλον. Για την ανασφάλεια που νιώθουν όλα τα παιδιά του κόσμου στους νέους δρόμους που καλούνται να περπατήσουν. Για τα πεδία δόξας και χαράς που αίφνης θα προκύψουν μπροστά τους, όχι από την πρώτη μέρα, αλλά σίγουρα γρήγορα σε κάθε… υγιές σχολείο.
    Θα προδώσω την πέμπτη ανακοίνωση της δασκάλας γιατί πολύ μου άρεσε: «να είστε αυτοσυντήρητοι». Γιατί σε κάτι τέτοιες μικρές φράσεις βρίσκω μαζεμένη τόση γοητεία και περιεχόμενο όσο σε βιβλία ολόκληρα.
    Πολύ ευχάριστη, με ωραίες τοποθετήσεις μέσα στο κείμενο και πραγματικά όμορφα χρώματα η εικονογράφηση της διακεκριμένης Σάντρας Ελευθερίου.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Στην Ακαδημία Δεινοσαύρων
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-569-108-0
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular