More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΓλώσσαΣτη χώρα των υποκοριστικών: τα μαγικά αγκαζέ των έξι φίλων

    Στη χώρα των υποκοριστικών: τα μαγικά αγκαζέ των έξι φίλων

    Μια χώρα που γεννήθηκε από τον Λαγό του Ο,τι να ‘ναι, της Νατάσας Μάρε Μουμτζίδου. Ο λαγός αυτός γράφει ένα μοναδικό ημερολόγιο και χρησιμοποιεί πολλά υποκοριστικά.

    Σε μια χώρα όχι πολύ μακρινή, τη χώρα των υποκοριστικών ζούσαν έξι φίλοι. Ο Άκος και ο Άκης, η Ούλα και ο Ούλης, η Ίτσα και το γατάκι της, το Άκι. Αυτοί οι έξι φίλοι ήταν πολύ τρυφεροί κι αγαπημένοι, τόσο που έκαναν την εμφάνιση τους στα σπίτια των ανθρώπων όποτε αυτοί έλεγαν όμορφα λόγια αγάπης κι έδιναν φιλιά.
    “Αγάπη!!”, φώναζε μια μαμά το παιδί της από το δωμάτιο. Τσουπ!! Πετούσε ψηλά η Ούλα, γράπωνε τη λέξη “αγάπη” καθώς πετούσε προς τα αυτιά του παιδιού, κόλλαγε στο τέλος της πιάνοντάς της αγκαζέ και γινόταν Αγαπ-ούλα στο δρόμο για το δωμάτιο. 
    Κάπως έτσι συνήθιζαν να ζουν και οι έξι φίλοι στη χώρα των υποκοριστικών. Αλήθεια τώρα…εσύ μπορείς να βρεις ποιες λέξεις πετάγονται και πιάνουν αγκαζέ οι έξι αυτοί φίλοι; Την κοιλιά, ας πούμε, την έπιασε ο Άκης κι έγινε Κοιλάκης; Την έπιασε ο Άκος κι έγινε Κοιλάκος; Μήπως την έπιασε η Ίτσα κι έγινε Κοιλίτσα; Για σκεφτείτε, για σκεφτείτε. Στη χώρα των υποκοριστικών οι πτήσεις και τα μαγικά αγκαζέ συνεχίζονται ασταμάτητα!! Φτιάξε τη δική σου λίστα και φρόντισε να είναι η πιο μεγάλη!!!

    ipokoristika

     

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular