More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΣ' ΑΓ, του Αλέξη Κυριτσόπουλου

    Σ’ ΑΓ, του Αλέξη Κυριτσόπουλου

    sagΧωράει μέσα στη χούφτα σου. Είναι τόσο μικρό κι άλλο τόσο τρυφερό κι αληθινό!
    Λόγια δεν υπάρχουν, όλα υπονοούνται ή ερμηνεύονται από τον αναγνώστη, μέσα από τα λιτά σκίτσα.
    Ο ήρωας της ιστορίας, ένας νέος άντρας διαβάζει ένα βιβλίο, ξαφνικά όμως τα γράμματα γλιστρούν, φεύγουν και σκορπίζονται… Κυνηγώντας ένα σίγμα, συναντιέται με μια κοπέλα που σπεύδει να τον βοηθήσει να μαζέψει τα χαμένα γράμματα. Το γράμμα πι στήνεται με πολύ κόπο κι από τους δυο, καθώς χρειάζεται προσπάθεια για να το περισυλλέξουν και να το σηκώσουν όρθιο. Όταν όμως στήνεται γίνεται μια πόρτα και την περνούν μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι. Και κάπου εκεί γεννιέται μια αγάπη, ένα «σ’αΓΑΠώ»
    Και θα μπορούσε η ιστορία να τέλειωνε εδώ, μα θαρρώ θα ήταν μισή. Αέρας λοιπόν φυσάει και τα γκρεμίζει όλα! Κουβάρι το “σ’ αΓΑΠώ” στα πόδια και των δυο, που αρχίζουν και πάλι να μαζεύουν τα γράμματα και χτίζουν ένα πιο γερό σπίτι με αυτά για να μπουν μέσα…
    Οι συνειρμοί που κάνει κανείς καθώς ξεφυλλίζει αυτό το μικρό βιβλίο, για τις σχέσεις, τις προσδοκίες, τις δυσκολίες και την προσπάθεια που φέρνουν στη ζωή αυτά τα «σ’αΓΑΠώ» είναι περιττό να αναλυθούν. Άλλωστε τα περιγράφει τόσο λιτά και συγχρόνως τόσο συμπυκνωμένα ο Αλέξης Κυριτσόπουλος μέσα από τα σκίτσα του! Θα σταθούμε μόνο στην επιλογή της ανάμειξης πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων για τη σύνθεση του «σ’αΓΑΠώ». Αλλά μήπως και τα σ΄αγαπώ του ενός και του άλλου μέσα σε μια σχέση διαφορετικά δεν είναι; Κι η αγάπη δεν προϋποθέτει να ενώσει ο ένας τα κομμάτια του με του άλλου χωρίς συγχρόνως να χάσει την ταυτότητά του, την ψυχή του; Όμορφο λοιπόν το «σ’αΓΑΠώ» του Αλέξη Κυριτσόπουλου με τα πεζά και τα κεφαλαία του!
    Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε την ιδιαιτέρως φροντισμένη έκδοση, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Κυριτσόπουλος για λογαριασμό των εκδόσεων ΑΡΜΟΣ. Το σκληρόδετο μαύρο εξώφυλλο έρχεται σε αντίθεση με το κατακόκκινο εσώφυλλο, όπως άλλωστε και τα ασπρόμαυρα σκίτσα με τα κόκκινα γράμματα της λέξης «σ’αΓΑΠώ».
    Μπορούμε να σας εκμυστηρευτούμε πως το αΓΑΠήσαμε!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σ’ ΑΓ
    Συγγραφέας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
    Εικονογράφηση: Αλέξης Κυριτσόπουλος
    Εκδόσεις: ΜΟΥΣΕΣ – Εκδόσεις Αρμός, 2010
    Σελίδες: 52
    Μέγεθος: 8 Χ 8
    ISBN: 9789605275655

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular