More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΤέα η γοργόνα, της Σοφίας Ζαραμπούκα (αφισοβιβλίο)

    Τέα η γοργόνα, της Σοφίας Ζαραμπούκα (αφισοβιβλίο)

    teagorgonacover

    Η Τέα ήταν ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να γίνει γοργόνα. Κάτι η αγάπη της για τη θάλασσα, κάτι οι ιστορίες του αδερφού της, του Αλέξανδρου, που βουτούσε στη θάλασσα κι είχε τόσα δει στο βυθό της, την έκαναν να ποθεί να γίνει γοργόνα.
    Ώσπου μια νύχτα, τα μαλλιά της μάκρυναν και τα πόδια της γίνηκαν ουρά ψαριού. “Μήπως είσαι η αδελφή του Μεγαλέξανδρου;”, τη ρώτησε το δελφίνι. “Ναι. Τον αδελφό μου τον λένε Αλέξανδρο”, χάρηκε εκείνη με τη διασημότητα του αδερφού της. Και κάπως έτσι, με αυτή τη συνωνυμία, ξεκίνησε μια υπέροχη παρεξήγηση.
    Το δελφίνι ανέλαβε να την πάει στο μεγάλο παλάτι όπου η Τέα έζησε μεγάλες τιμές, όπως άξιζε στη γοργόνα αδερφή του μεγάλου Μακεδόνα Στρατηγού. Τελικά, η παρεξήγηση θα λυθεί με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο…

    Η ιστορία της γοργόνας είναι μια γλυκιά βουτιά στην παρεξήγηση. Μια συνωνυμία κάνει έναν ψαρά που δεν πιάνει ψάρια, Μακεδόνα στρατηλάτη και μια απλή γοργόνα διάσημη στο βασίλειο του βυθού.
    Ένα από τα πιο πρωτότυπα εκδοτικά εγχειρήματα των τελευταίων ετών, τα αφισοβιβλία των εκδόσεων Κέδρος και της Σοφίας Ζαραμπούκα, βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Η εικονογράφος και συγγραφέας δημιούργησε μια σειρά διαδραστικών βιβλίων που λειτουργούν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Πρώτος: ξεδιπλώνοντας τις σελίδες δημιουργείται μία ενιαία αφίσα με 8 ζωγραφιές οι οποίες λειτουργούν αυτοτελώς αλλά και η καθεμία εισέρχεται μέσα στην άλλη.
    Δεύτερος: διπλώνοντας τις σελίδες, τοποθετείς στο κέντρο μία καρφίτσα και κόβεις τις σελίδες με κάποιο ψαλίδι/χαρακτικό κοπίδι. Έτσι, γίνεται βιβλίο που μπορείς να το ξεφυλλίσεις.
    Παράλληλα, με την ιστορία και τις χαρακτηριστικές πάντα ζωγραφιές της εικονογράφου, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία δημιουργίας του βιβλίου καθώς ουσιαστικά γίνονται οι βιβλιοδέτες του, τέχνη που παλιά θεωρούνταν υψίστης σημασίας για τα βιβλία.

    Δε ξέρω αν θα τρέξει εμπορικά το εγχείρημα. Είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία νέων εγχειρημάτων στον εκδοτικό χώρο. Αποτελεί πάντως ένα προσιτό οικονομικά τόλμημα (3 ευρώ η τιμή πώλησης των αφισοβιβλίων) και μια άλλη προσέγγιση του βιβλίου που το καθιστά πολυμορφικό ενώ ανοίγει το παράθυρο της συμμετοχής του παιδιού στη δημιουργία του.

    Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ήδη μια διασκευή του Εμπόρου της Βενετίας και η Δράκαινα κι ο Τίτος.

    Δείτε τη διαφημιστική παρουσίαση των αφισοβιβλίων

    afisovivlia2

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τέα η γοργόνα
    Συγγραφέας: Σοφία Ζαραμπούκα
    Εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα
    Εκδόσεις: Κέδρος
    Σελίδες: 16
    Μέγεθος: έγχρωμη ανοιχτή αφίσα: 57 εκ. πλάτος x 85 εκ. ύψος, διπλωμένο βιβλίο: 28,5 εκ. πλάτος x 21 εκ. ύψος
    ISBN: 978-960-04-4475-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular