More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΣυνεντεύξειςΆνθρωποι της μουσικής"Τα τραγούδια υπάρχουν πριν από σένα μέσα σου": ο Κωστής Μαραβέγιας απαντά...

    “Τα τραγούδια υπάρχουν πριν από σένα μέσα σου”: ο Κωστής Μαραβέγιας απαντά σε ερωτήσεις των παιδιών

    Μπορεί ο Κωστής Μαραβέγιας να μην ήρθε στην τάξη μας αυτοπροσώπως. Ήρθε όμως με τη μουσική του και μπήκε στις καρδιές μας.
    Χορέψαμε με τα τραγούδια του, τραγουδήσαμε και ξεφαντώσαμε τόσο που θα θέλαμε πολύ να τον γνωρίσουμε από κοντά. Και κατά κάποιο περίεργο τρόπο το καταφέραμε.
    Η δασκάλα μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του και τα παιδιά της είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν, να λύσουν τις όποιες απορίες τους, αλλά και να του πουν όσα θα ήθελαν, αν τον είχαν μπροστά τους.
    Πώς; Μα με τη βοήθεια της τεχνολογίας φυσικά!  Ηχογραφήσαμε τις ερωτήσεις μας και πήραμε την πρώτη μας παιδική συνέντευξη!
    Με τον ίδιο τρόπο ήρθαν κοντά μας και οι απαντήσεις του Κωστή… 
    Και ιδού οι ερωταπαντήσεις μας!

    Ο Κωστής Μαραβέγιας γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Είναι τραγουδοποιός και συνθέτης. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και σινεμά. Παίζει ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, farfisa και hammond. Τραγουδάει στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Έζησε για οχτώ χρόνια στην Ιταλία όπου, εκτός από τις πανεπιστημιακές σπουδές στη Στατιστική, φοίτησε στο ωδείο Niccolo Piccini του Bari αρμονία, αντίστιξη και φούγκα. Έχει φοιτήσει επίσης στην Accademia Musicale Chigiana της Siena, στο τμήμα «Μουσική για ταινίες» με τον Ennio Morricone.

    Παρότι ξεκίνησε την καριέρα του από την ελληνική και ιταλική εναλλακτική μουσική σκηνή παίζοντας σε μικρούς χώρους, σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό του μουσικό ρεύμα και ένα ξεχωριστό ιδιαίτερο ύφος που τον κατατάσσει σε έναν από τους εμπορικότερους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του. Σχεδόν πάντα, τα τελευταία δύο χρόνια οι συναυλίες του είναι sold out (Θέατρο Βράχων 2010, Τεχνόπολις 2011, Fuzz 2012).
     
    Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους: Ραδιοπειρατής (2003, FM Records), Ilegal (Cantini, 2007), Welcome to Greece (EMI, 2007) και τον πιο πρόσφατο Η Λόλα (EMI, 2012). Ο τελευταίος δίσκος συνοδεύεται και από βιβλίο που έγραψε ο Μαραβέγιας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με την ΕΜΙ.
    Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σημαντικά μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου και Ελλάδας.

    Στις 16 Οκτωβρίου 2010 στο Großer Sendesaal του Βερολίνου, ο Μαραβέγιας έδωσε μία από τις σημαντικότερες συναυλίες του, μπροστά σε 900 θεατές  του Ραδιομεγάρου Μουσικής  του Βερολίνου καθώς και σε εκατομμύρια άλλους ακροατές, αφού η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB),  τον κρατικό ραδιοσταθμό της πρωτεύουσας της Γερμανίας, και πολλούς άλλους συνεργαζόμενους ευρωπαϊκούς σταθμούς και ευρωπαϊκά δίκτυα  όπως ZDF, ARTE, RADIO FRANCE, FRANCE TELEVISIONS, MTV, NTR, NRK, ERT, RTE, ORF, RBB, RADIO RUSSIA κ.ά.

    Το 2011 διασκεύασε με τον Πάνο Μουζουράκη το τραγούδι «Φίλα με ακόμα» (Bacciami ancora) τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν. Το single σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε δύο μουσικά βραβεία Mad Awards 2011.

    Την τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 παρουσιάζει το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος» που προβάλλεται στην ΕΤ1, στο οποίο ταξιδεύει σε μεσογειακές χώρες, συναντά άλλους μουσικούς και τραγουδοποιούς όπως Vinicio Capossela, Ludovico Einaudi, Riccardo Tesi, Orchestra Di Piazza Vittorio, Mariza, Teresa Salgueiro, Cristina Branco, Deolinda, Cristina Hoyos, Amparo Sanchez, Macaco, Massilia Sound System, Psarantonis, Mercan Dede, Baba Zula, Yasmin Levy κ.ά., και παίζει μουσική μαζί τους.

    (από το site του Μεταιχμίου)

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular