More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Τα lego έφεραν την πρώτη φιγούρα τους με αναπηρία

    Τα lego έφεραν την πρώτη φιγούρα τους με αναπηρία

    Στα σχολεία οι μαθητές μας τα φέρνουν συνεχώς από το σπίτι τους. Τα lego είναι ένας τεράστιος, ανυποχώρητος κόσμος για τα παιδιά γύρω από την νηπιακή ηλικία.

    Τα τελευταία χρόνια, παρά τις αφίξεις παιχνιδιών και κουκλών με αναπηρία άλλων εταιριών (η barbie κυκλοφορεί πάνω απο 15 χρόνια τέτοια κούκλα), τα lego συνέχιζαν σε μια αδιατάραχτη κανονικότητα. Καμία προσθήκη… άλλου τύπου δεν εμφανιζόταν παρά τις παραινέσεις των fun τους αλλά και ανθρώπων της αγοράς.

    Τα lego επέμεναν στην απλή γραμμή που τα έκανε παγκοσμίως περιζήτητα έχοντας πουλήσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως. Σίγουρα όμως ένα σημαντικό ποσοστό αγορών προέρχονταν από τα 150 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες

    Σε δύο εκθέσεις παιχνιδιών σε Λονδίνο και Νυρεμβέργη, παρουσιάστηκε το πρώτο Lego με αναπηρία. Η φιγούρα καταγράφηκε σε φωτογραφίες του blog Promobricks και μοιράστηκε στην ιστοσελίδα του bricksfans.com. Ο αριθμός εμφανίζεται μαζί με έναν πωλητή παγωτού, ποδηλάτης, picnickers και πολλά άλλα, σε μια νέα σκηνή πάρκων από την γκάμα City της εταιρείας.Είναι ένα ανθρωπάκι σε αναπηρικό αμαξίδιο με έναν σκύλο-βοηθό. Στο σετ που θα βγει στην αγορά το προσεχές καλοκαίρι, θα διατίθενται και άλλες φιγούρες σε σκηνές της καθημερινότητας.

    Η καμπάνια #ToyLikeMe, που εγκαινιάστηκε πέρυσι, είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 20.000 υπογραφές που άσκησαν μεγάλη πίεση τελικά στα Lego να συμπεριλάβει άτομα με ειδικές ανάγκες στα παιχνίδια της.

    Η συνιδρυτής της εταιρίας, Rebecca Atkinson, έγραψε στον Guardian τον Δεκέμβριο: “Η μάρκα εξακολουθεί να αποκλείει 150 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρία παγκοσμίως, αποτυγχάνοντας να τα εκπροσωπήσει θετικά στα προϊόντα της».

    Τα Lego αρχικά αντιστάθηκαν: “Η ομορφιά των Lego είναι ότι τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα κομμάτια που προσφέρουμε για να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες”.

    Η συνέχεια δόθηκα και πολύς κόσμος πανηγύρισε την υποχώρηση των lego στη διαφορετικότητα.

    Αναμένουμε συνέχεια.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular