More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΜικρός πολίτηςΤι κάνουμε αν χάσουμε το παιδί μας;

    Τι κάνουμε αν χάσουμε το παιδί μας;

    ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΘΕΙ…

    ΤΟ ΠΛΑΝΟ: Διδάξτε το παιδί σας να έχει αντίδραση αν τυχόν ποτέ χαθεί. Καταρχάς, φτιάξτε ένα πλάνο επανένωσης. “ΑΝ ΠΟΤΕ ΧΑΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ/ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ… (εκεί)”.

    ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ: Η καλύτερη οδηγία σε κλειστό χώρο είναι το παιδί να μην κινηθεί και να μην φύγει ούτε βήμα από το σημείο που έχασε την επαφή του με τον ενήλικο που τον συνόδευε. Ο ενήλικος (μαμά, μπαμπάς κτλ) κατά 99% θα φροντίσει να ανταμώσει με το παιδί ξανά μόλις αντιληφθεί ότι έχασε την επαφή μαζί του. Και λογικά θα επιστρέψει πολύ γρήγορα εκεί όπου το θυμάται τελευταία φορά, δηλαδή λίγα μέτρα/βήματα πριν.

    ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ/ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ: Αν η επαφή χάθηκε π.χ. στο κέντρο της πόλης και δεν υπάρχει σημείο επανένωσης, τότε διδάξτε το παιδί σας να γνωρίζει τι να πράξει. Οι επιλογές που ενδείκνυνται είναι οι εξής:

    ΕΠΙΛΟΓΗ 1: Να μείνει ακριβώς στο σημείο που χάθηκε (ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)

    ΕΠΙΛΟΓΗ 2. Να βρει έναν αστυνομικό και να τον ενημερώσει ότι έχει χαθεί (πολλά παιδιά φοβούνται ή ντρέπονται τους αστυνομικούς, μην τυχόν τους μαλώσουν για το λάθος τους να χαθούν)- (ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)

    ΕΠΙΛΟΓΗ 3: Να βρει μία μαμά που του εμπνέει εμπιστοσύνη και έχει μαζί της παιδιά και να της αναφέρει το πρόβλημά του. Η “μητέρα” είναι η πιο ασφαλής επιλογή σε έναν κόσμο γεμάτο αγνώστους (ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ)

    ΕΠΙΛΟΓΗ 4: Να βρει τηλεφωνικό θάλαμο και να καλέσει (δεν χρειάζονται ούτε χρήματα ούτε κάρτα) δωρεάν τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ή απευθείας την εθνική γραμμή 1056 και να αναφέρει το πρόβλημά του. Το 112 και το 1056 έχουν υπηρεσία με γεωγραφικό εντοπισμό, οπότε θα εντοπίσουν άμεσα το σημείο που βρίσκεται το παιδί και θα κινητοποιήσουν την αρμόδια υπηρεσία (αστυνομία κτλ).

    Επισκεφθείτε τη γωνιά των παιδιών (στα αγγλικά) εδώ. Παίξτε το παζλ του 112 στα ελληνικά εδώ.

    Λάβετε το πληροφοριακό έντυπο του 112 δωρεάν εδώ.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular