More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΜουσικήΑπό ένα τραγούδι έρχομαιΤο Βατράχι, από τα Τραγουδάκια γάλακτος

    Το Βατράχι, από τα Τραγουδάκια γάλακτος

    Τι συμβαίνει όταν ένας πανέξυπνος βάτραχος ξεγελάει έναν πεινασμένο κροκόδειλο κι όχι μόνο καταφέρνει να γλυτώσει από τα δόντια του αλλά και αντί για το μύδι που υποσχέθηκε να του φέρει για κολατσιό, του χώνει στο στόμα ένα ολόκληρο καυτερό κρεμμύδι; Έχουμε τη χαρά να ακούμε Το Βατράχι με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη, από το cd Τραγουδάκια Γάλακτος (Μουσική: Μέλπω Χαλκουτσάκη & Στιχοι: Σταματης Δαγδελενης). Και είναι το ίδιο απολαυστική η ακρόασή του
    κάθε φορά που το ακούμε. όμως αυτό το τραγούδι μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους μέσα στη σχολική τάξη. Εμείς εστιάσαμε στη ζημιά που προκάλεσε  ένα μικρό κρεμ- που προστέθηκε στο μύδι! Ο κροκόδειλος του τραγουδιού μας κατακάηκε κι έκτοτε έχει σαν χόμπι να ψαλιδίζει και να χωρίζει κάποιες λέξεις, προσπαθώντας από το κρεμμύδι να ανακαλύψει το χαμένο μύδι.
    Εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να ανακαλύψουμε με ποια συλλαβή πρέπει να ενωθεί μια σκάλα για να ξαναγίνει δασκάλα, μια μπάλα για να ξαναγίνει τραμπάλα, το λάδι για να γίνει αχλάδι, τα μήλα για να μεταμορφωθούν σε μια καμήλα.
    Δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά ιστορίες για π.χ. με μια δασκάλα που έπεσε από τη σκάλα, τις γράφουμε και τις δραματοποιούμε και γιατί όχι, τις μελοποιούμε και τις κάνουμε τραγούδια.

    Οι δαγκωμένες καρτέλες του Κροκόδειλου:

    kartels_lexeis

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular