More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕποχικάΤο Σχολείο ΑρχίζειΤο δέντρο όλης της χρονιάς

    Το δέντρο όλης της χρονιάς

    Στην πόρτα της τάξης μου στο νηπιαγωγείο φτιάξαμε με τα παιδιά και τη συνάδελφο που μοιραζόμαστε την τάξη ένα δέντρο. Πρώτον: είναι ανακυκλώσιμο. Η βάση του, το σχέδιό του είναι από κούτα σούπερ μάρκετ, υλικό που λατρεύω για τις δυνατότητές του αλλά και το… δωρεάν που κουβαλάει.
    Δεύτερον: το επενδύσαμε με κομμάτια από παζλ που πλέον είχαμε χάσει τόσα κομμάτια που πλέον ήταν “άχρηστα”.
    Τρίτον: απλά το βάψαμε με χρυσό σπρέι για να μη χαλάσουμε έναν τόνο τέμπερα.

    Το δέντρο μας θα μείνει εκεί για πάντα. Κάτω αριστερά του σχηματίσαμε από την κούτα τη λέξη “ΔΕΝΤΡΟ”. Πάνω από αυτήν τοποθετούμε κάθε φορά ένα κομμάτι κούτας που τροποποιεί τη σημασία και τη χρήση. “Ανακυκλώ-δεντρο” για την ανακύκλωση, Σημαιό-δεντρο για τις χώρες της γης, Αστερό-δεντρο για τα χριστουγεννιάτικα αστέρια μας κ.ο.κ.

    Όταν λοιπόν διαβάσετε κάποτε το μαγικό “Δέντρο που είχε φτερά” της Αγγελικής Δαρλάση, (η άνοιξη είναι ήδη προ των πυλών όσο κι αν την αρνείται πεισματικά πάντα ο Μάρτης) ζωγραφίστε ή φτιάξτε με το δικό σας τρόπο… πουλιά. Τα δικά σας μοναδικά, πολύχρωμα πουλιά. Το σκληρό χαρτόνι της κούτας είναι εξαιρετικό υλικό αλλά δεν κόβεται εύκολα από τα παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να τα κόψετε εσείς τα περισσότερα και τα παιδιά να τα σχεδιάσουν/βάψουν/χρωματίσουν όπως επιθυμεί το καθένα. Αν τα πουλιά γίνουν με χαρτόνι κάνσον ή άλλο πιο μαλακό χαρτόνι, τότε τα παιδιά μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά. Σε λίγες μέρες θα το κάνουμε ίσως κι εμείς αν θέλουν τα πιτσιρίκια. Θα έχω νεότερα.

    Σε κάθε περίπτωση, θα είναι όλα διαφορετικά. Θα είναι όλα όμορφα. Κολλήστε τα στα κλαδιά του δέντρου σας. Το δέντρο θα είναι έτοιμο να πετάξει, όπως εκείνο το “μεταξωτό” δέντρο στο συγκεκριμένο βιβλίο.

    Το δέντρο όλης της χρονιάς θα είναι εκεί πάντα να υποδεχτεί τις εποχιακές ή άλλες κατασκευές σας. Και θα πετάει κάθε φορά. Από τη χαρά μας/σας.

      todentroolistisxronias2

    todentroolistisxronias3

    todentroolistisxronias4

    todentroolistisxronias5

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular