More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΓλώσσαΤο Μαγαζάκι με τα Ψιλικά-Γλώσσα: Η ταμπέλα η τεμπέλα (download)

    Το Μαγαζάκι με τα Ψιλικά-Γλώσσα: Η ταμπέλα η τεμπέλα (download)

    Η ταμπέλα η τεμπέλα που τη βλέπεις αραχτή
    παρακεί στο μαγαζί, εκτελεί αποστολή
    σπουδαία και σημαντική:

    … η συνέχεια δική σας και των μαθητών σας! Συλλέξτε ιδέες για το ρόλο της ταμπέλας ή επί το ελληνικότερο, επιγραφής και καταγράψτε τις. Δείτε ταμπέλες μαγαζιών στη γειτονιά του σχολείου σας, από φωτογραφίες, περιοδικά ή το διαδίκτυο (οι καλύτερες που βρήκαμε είναι εδώ αν ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, μη μας ξεχάσετε)

    anthopolio

    Στη συνέχεια συναποφασίστε με δημοκρατικές διαδικασίες για το όνομα του μαγαζιού σας, αλλά και τη γραφή του. Εμείς σας προτείνουμε να δώσετε ένα φύλλο εργασίας (το δικό μας βεβαίως βεβαίως) στα παιδιά, όπου μπορούν να δουλέψουν είτε ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες και να γράψουν με τη βοήθειά σας την πρότασή τους. Στις επιγραφές επιτρέπονται πεζά, κεφαλαία, οριζόντια και κάθετη γραφή, οποιαδήποτε γραμματοσειρά εφόσον αποφασίσετε να κάνετε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, αρκεί να είναι ευανάγνωστη στο κοινό, καραγκιοζιές και φτιασιδώματα στα «γραμματάκια» δεν επιτρέπονται, σε αυτό είμαστε κάθετοι! Κι αφού ξεμπερδέψετε με τη γραφή ασχοληθείτε με την αισθητική της ταμπέλας σας: πινέλο, κολάζ, πάτσγουορκ, σε χαρτόνι, χαρτόκουτα, ξύλο ή ό,τι άλλο επιβάλει το κέφι και η φαντασία σας. Η ομορφότερη επιγραφή που είδαμε εμείς πρόσφατα, ανήκει σε ένα ανθοπωλείο ενός παραδοσιακού χωριού της Χαλκιδικής και είναι φτιαγμένη με την τεχνική του ψηφιδωτού (η φωτογραφία την αδικεί!)

    Καλή διασκέδαση!

    Κατεβάστε το φύλλο εργασίας
    Φύλλο εργασίας-Η ταμπέλα η τεμπέλα

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular