More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΜαθηματικάΤο Μαγαζάκι με τα Ψιλικά: κουβαρίστρες, τσιμπιδάκι, γλώσσα, μαθηματικά!

    Το Μαγαζάκι με τα Ψιλικά: κουβαρίστρες, τσιμπιδάκι, γλώσσα, μαθηματικά!

    Το Μαγαζάκι με τα Ψιλικά: Γλώσσα-Μαθηματικά 3

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚουβαρίστρες, τσιμπιδάκια, ψιλολόγια ένα σωρό…
    Γνωστό κι αγαπημένο το τραγούδι του Πραματευτή σε στίχους & μουσική του Κώστα Μουντάκη και πρώτη εκτέλεση από τον ίδιο και μετέπειτα τραγουδισμένο από το Νίκο Ξυλούρη.

    Έφερνε γύρα τα χωριά, γι’ αυτό ήταν γνωστός κι ως γυρολόγος, φορτωμένος ο ίδιος ή με τη συνοδεία  ζώου κι αργότερα με το αμάξι του, ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς: μακαρόνια, ζάχαρη, αλάτι, κονσέρβες, κατσαρόλες, τσιμπιδάκια, υφάσματα με τον πήχη, πουκάμισα, κάλτσες, κλωστές, εσώρουχα, κουμπιά, κουβαρίστρες, χτένες, βαφές και πολλά άλλα ακόμα.  Ένα κινητό μαγαζάκι εφοδίαζε τις νοικοκυρές με όλα τα χρειαζούμενα (πληροφορίες και φωτογραφίες στο βιβλίο Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960).

    Από τον πραματευτή λοιπόν φτάσαμε με το πέρασμα των χρόνων στα Μαγαζιά, τα οποία μας παρέχουν όσα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας και κάποιες φορές και πολλά παραπάνω. Αυτή είναι μια ιδέα για την αφόρμηση και μια μικρή αναδρομή στο επάγγελμα η οποία μπορεί να συζητηθεί και να παιχτεί με τα παιδιά, αλλά και να μας οδηγήσει στον εφοδιασμό με προϊόντα  του δικού μας μαγαζιού. Με βάση τις ιδέες των παιδιών μπορούμε να γράψουμε μια λίστα με τα προϊόντα τα οποία θα έχουμε στα ράφια μας. Κατόπιν μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά το δελτίο παραγγελίας (φύλλο εργασίας 3) και να συμπληρώσουν μέχρι τρία προϊόντα, τα οποία και θα φέρουν (τις συσκευασίες τους) από το σπίτι.  Τα παιδιά μπορούν να γράψουν ή να κόψουν και να κολλήσουν τις λέξεις ή και τα προϊόντα από κάποιο φυλλάδιο. Μην παραλείψετε να τους θυμίσετε να κυκλώσουν και την επιθυμητή ποσότητα (1-3) στην αντίστοιχη στήλη.

    Συνεργαστείτε με τους γονείς ώστε να σας προμηθεύσουν τις συσκευασίες των προϊόντων του δελτίου παραγγελίας των παιδιών τους.  Επειδή συνήθως υπάρχουν αμελείς και ξεχασάκηδες μπορούμε να επικαλεστούμε την «έλλειψη προϊόντων» ώστε να μην στεναχωρηθούν τα παιδιά. Συγκεντρώστε τα προϊόντα σε κούτες γιατί προσεχώς ακολουθεί ομαδοποίηση-ταξινόμηση, τιμολόγηση και η προσφορά της εβδομάδας.

    Φύλλο εργασίας-Γλώσσα, Μαθηματικά 3
    (download)

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular