More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο μαγαζάκι του χρόνου, της Μαρίας Λοϊζίδου

    Το μαγαζάκι του χρόνου, της Μαρίας Λοϊζίδου

    Οι μεγάλοι τρέχουν πάνω κάτω κι όλο λένε πως δεν έχουν χρόνο. Σαν αυτοκινητάκια… βρουμ βρουμ… πάνω κάτω, όπως ο μπαμπάς του μικρού αφηγητή, ή σαν λεωφορείο όπως η μαμά του. Κι όποτε τους πλησιάζει και τους ζητά λίγο παιχνίδι μαζί τους, πάντα δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό το “δεν έχω χρόνο” στέκει εφιαλτικό πάνω από το κεφάλι του κάθε φορά. Μα αφού οι μεγάλοι δεν έχουν χρόνο, γιατί δεν ζητάνε; αναρωτιέται ο μικρός. Και γιατί η γιαγιά και ο παππούς έχουν πολύ χρόνο; Μήπως πρέπει να περιμένει να πάρουν σύνταξη και οι γονείς του; Πφφ, αυτό αργεί πολύ, όπως φαίνεται.

    Κάπως έτσι ο φίλος μας, μαζί με τον Άρη, το φιλαράκι του, αποφασίζουν να χαρίσουν χρόνο στους μεγάλους ανοίγοντας ένα μαγαζί… το μαγαζάκι του χρόνου! “Σας λείπη χρόνος; Ελάτε στο μαγαζάκι του χρόνου, ώρα 5:00 το απόγεβμα στο γρασίδη του σπιτιού. Δωρεάν χρόνος για όλους!” γράφει στο σημείωμα που κολλάει στο ψυγείο, στον καθρέφτη του μπάνιου και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τι θα συμβεί; Καταπληκτικά πράγματα!

    Πρώτο βιβλίο για παιδιά από την εκπαιδευτικό και εμψυχώτρια Μαρία Λοϊζίδου και με μια λέξη “εντυπωσιάζει”. Η πρωτοτυπία του θέματος, η διαχείριση του δύσκολου ζητήματος “χρόνος με τους γονείς (μου)” που καθίσταται πυρηνικό πρόβλημα της μετα-millenium εποχής και γενιάς γονέων, η έξυπνη ισορροπία της πρωτοπρόσωπης αφήγησης πάνω στους άξονες χιούμορ-τρυφερότητα-ρεαλισμός/σύγχρονη πραγματικότητα και η σπιρτόζικη, δυναμική, κομίστικη εικονογράφηση της ζωγραφηγήτριας Λήδας Βαρβαρούση, συνθέτουν ένα εξόχως ενδιαφέρον, καλογραμμένο και συγκινητικό (τουλάχιστον για όλους τους μεγάλους) βιβλίο, στο οποίο συν τοις άλλοις όλοι οι γονείς θα βρείτε και έναν έντιμο τρόπο διαχείρισης των συνεχών “θέλω” των παιδιών σας, καθώς κι εκείνη τη μαγική συμφωνία που τοποθετεί λίγο καλύτερα την καθημερινότητα που πνίγει μεγάλους και συνθλίβει μικρούς.

    Από τα βιβλία που θα ξεχωρίσουν μέσα στη χρονιά. Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μαγαζάκι του χρόνου
    Συγγραφέας: Μαρία Λοϊζίδου
    Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
    Επιμέλεια-διόρθωση: Άννα Μαράντη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σεπτέμβριος 2018
    Ηλεκτρ.σελιδοποίηση: Μερσίνα Λαδοπούλου
    Μακέτα εξωφύλλου: Νέλλυ Βασιλείου
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2443-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular