More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΥγεία-ΔιατροφήΤο μικρό βιβλίο της διατροφής, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Το μικρό βιβλίο της διατροφής, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    vivliodiatrofis_cover

    Ο Στίλτον πετάχτηκε κι άρχισε να ντύνεται. Δυσκολεύετηκε πολύ να κουπώσει τα κουμπιά του πουκαμίσου του. Δεν κατάφερε να σφίξει τη ζώνη του και το σακάκι τον πίεζε στην κοιλιά. Περίεργο, πολύ περίεργο! Κι όποιον συνάντησε στην εφημερίδα “Ηχώ των Τρωκτικών” που διεθύνει, του έλεγε το ίδιο ενοχλητικό πράγμα: “έχεις κοιλίτσα, Στίλτον”, “έκανες κοιλίτσα, Στίλτον”, έγινες κοιλάρας, Στίλτον”. Ο Στίλτον ούρλιαξε, φώναξε, ξέσπασε. Ναι! Είχε γίνει ένας χοντροπόντικας! Ώσπου ο ανιψιός του, ο Βενιαμίν, τον πείθει να έρθει στο σχολείο του όπου θα τους επισκεπτόταν η διαιτολόγος Τούλα Λεπτούλα για να τους μιλήσει.

    Η κομψή κυρία διαιτολόγος θα μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους για τη θαυμάσια μηχανή που είναι το σώμα, για το μεγάλο ταξίδι της μπουκιάς μέσα στο σώμα μας, την πέψη, τις ανάγκες μας σε ενέργεια και τις ποσότητες που πρέπει να καταναλώνουμε, τα ημερήσια γεύματα, το εξαιρετικά σημαντικό πρωινό γεύμα, τη διατροφική πυραμίδα αλλά και τη σημασία της ποικιλίας στη διατροφή μας. Εξόχως σημαντική είναι και η διαφώτιση στην ανάγνωση των σημαντικών πληροφοριών που μας παρέχουν οι συσκευασίες τροφίμων (ημερομηνία λήξης, συστατικά κ.α.) αλλά και οι κατατοπιστικές νύξεις για τα βιολογικά προϊόντα, την εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών

    Το βιβλίο περιέχει ένα τετράπτυχο επιτραπέζιο παιχνίδι, ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο και πλήρως επιστημονικό (καθώς όπως μου σφύριξε ο Τζερόνιμο από την Ποντικούπολη, το έχει επιμεληθεί διαιτολόγος), αλλά και αρκετές ακόμα παρένθετες σελίδες με στοιχεία διατροφής, παιχνίδια, τεστ που λειτουργούν ως πινελιές εμπέδωσης, ξεκούρασης από τις πληροφορίες της διατροφολόγου, ανατροφοδότησης και ασφαλώς διασκέδασης.

    Ο Τζερόνιμο Στίλτον δε χρειάζεται εγκώμια. Η ιστορία του στο Μικρό Βιβλίο της Διατροφής περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν ως έναν έξοχο κουβαλητή ιστοριών: χιούμορ, φαντασία, σύντομοι, περιεκτικοί διάλογοι, ευφάνταστη εικονογράφηση με χρώματα, γράμματα και σκίτσα να ίπτανται, να παρεμβάλλονται. να απογειώνονται, να φωτίζονται, να σερβίρουν το κείμενο ακόμα πιο φροντισμένο.

    Δεν είναι άκρως εγκυκλοπαιδικό, δεν είναι άκρως παραμυθένιο. Ούτε κάτι ενδιάμεσο. Είναι παραμύθι που κρύβει πίσω από τον ευφυή Στίλτον, καλοζυγισμένη γνώση. Πρακτικά αποτελεί μια πλήρη πρόταση για όλους όσοι -γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι- έχουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα της διατροφής των μικρών παιδιών που δεν τρώνε καρότα, δεν τους αρέσουν τα μπρόκολα, τους ξυνίζει το πορτοκάλι, τους βρωμάει η μελιτζάνα.

    Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.
    Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού» ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 85 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα. Σε βολικό σχήμα για να τρυπώνει παντού και τιμή περίπου στα 7,5 ευρώ. 

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μικρό βιβλίο της διατροφής
    Τίτλος πρωτοτύπου: Toglilo tu, il dente al dragante!
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Μαρία ντε Φιλίπο, Κλαούντιο Τσερνούσκι
    Εξώφυλλο: Τζουζέπε Φεράριο
    Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Elisabetta Dami
    Μετάφραση: Βίκη Λιανού
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2014
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4511-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular