More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλία γνώσεωνΤο μικρό βιβλίο της φύσης, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Το μικρό βιβλίο της φύσης, του Τζερόνιμο Στίλτον (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    vivliofisis_cover

    Ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο διάσημος διευθυντής της Ηχούς των Τρωκτικών ένιωσε μια πελώρια επιθυμία να αναπνεύσει λίγο δροσερό αέρα. Άνοιξε το παράθυρο του γραφείου του και αυτό ήταν! Αυτό ήταν; Μμμ…όχι ακριβώς.

    Μα τα χίλια κεφαλοτύρια βήχας τον έπιασε αμέσως. Καυσαέρια και δυσωδία, μόλυνση, θόρυβος τρομερός από τα αυτοκίνητα που κορνάριζαν (θα μοιάζει πολύ με την Ελλάδα η Ποντικούπολη). Ευτυχώς που η γιαγιά Ρόζα είχε ένα αγρόκτημα κοντά στη λίμνη Μασκαρπόνε κι έγινε το τέλειο άλλοθι για μια εκδρομή στη φύση.

    Η παραμονή του Τζερόνιμο στο αγρόκτημα της γιαγιάς του θα τον κάνει να εντρυφήσει (κι εμείς μαζί του) σε όλες τις διαστάσεις της οικολογίας και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

    Στην αρχή βέβαια θα κάνει άλλες… “παλιοδουλειές”: θα μαζέψει ντομάτες, θα ξυστρίσει το άλογο, θα φορτώσει άχυρα, θα σκαλίσει τον κήπο, θα αρμέξει την αγελάδα, θα μαζέψει αβγά. Αλλά όχι, δεν εξαντλείται εκεί η οικολογία του Τζερόνιμο.

    Ο σεβασμός στη φύση και η οικολογική στάση ζωής θα παρελάσουν μέσα από όλες σχεδόν τις πτυχές τους: περιορισμός της καταναλωτικής μανίας, βλαβερά προϊόντα, βιοδιασπώμενες συσκευασίες, εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι, τροφική αλυσίδα, φωτοσύνθεση και υσική ισορροπία της γης, το νερό και η ύψιστη σημασία του (τρόποι εξοικόμησής του), η σημασία του αέρα για τη ζωή και η ανακύκλωση σε πλήρη μάλιστα ανάλυση.

    Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οι 7 χρυσοί κανόνες ενός οικολόγου (δεν σας τους λέω), οι βασικές έννοιες της οικολογίας κι ένα τετράπτυχο επιτραπέζιο παιχνίδι μνήμης με όλες τις έννοιες της οικολογίας και της φύσης οπτικοποιημένες. Παρεμβάλλονται παιχνίδια, τεστ παρατηρητικότητας αλλά και…κατασκευή χαρταετού για πετυχημένες πτήσεις!

    Η ιστορία του Τζερόνιμο Στίλοτν στο Μικρό Βιβλίο της Φύσης σας παρέχει όλα όσα θα χρειαστείτε για μια πλήρη ξενάγηση των παιδιών στην οικολογία και την αγάπη για το περιβάλλον ως υπεύθυνη στάση ζωής. Όπως σε όλα τα βιβλία του, δε θα μπορούσαν ασφαλώς κι εδώ να λείπουν το χαρακτηριστικό του χιούμορ και ο έξοχος τρόπος με τον οποίο περνάει στο θέμα που θέλει να θίξει. Η γνωστή ευφάνταστη εικονογράφηση με τα γράμματα και τις λέξεις να χώνονται παντού σα ζουζούνια εξοχής παρούσα ασφαλώς και εδώ. Αυτή η ενεργή συμμετοχή των λέξεων στο διάβασμα αλλά και στο τράβηγμα των ματιών πάνω τους μου αρέσει πολύ και θαρρώ γοητεύει.

    Το Μικρό Βιβλίο της Φύσης δεν είναι αμιγώς εγκυκλοπαιδικό ή παραμυθένιο. Όμως είναι ενημερωμένο με τα τελευταία δεδομένα από το χώρο της οικολογίας και με ξεναγό τον διάσημο Τζερόνιμο Στίλτον θα τραβήξει παραμυθότροπα τα παιδιά στην -ελπίζουμε όχι χαμένη- υπόθεση της φύσης και της προστασίας της.

    Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.
    Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού» ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 85 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα. Σε βολικό σχήμα για να τρυπώνει παντού και τιμή περίπου στα 7,5 ευρώ. 

    Επισκεφθείτε τη σελίδα του

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μικρό βιβλίο της φύσης
    Τίτλος πρωτοτύπου: Toglilo tu, il dente al dragante!
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εικονογράφηση: Μαρία ντε Φιλίπο
    Εξώφυλλο: Λορέντσο Κιαβίνι
    Μετάφραση: Βίκη Λιανού
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2016
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4511-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular