More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο μυστήριο του μαύρου παπύρου, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Το μυστήριο του μαύρου παπύρου, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Ο παππούς του Τζερόνιμο, Τορκουάτο Ταπανωκάτο ξυπνάει άρον άρον τον εγγονό του καθώς διαπιστώνει μετά λύπης του ότι στην εφημερίδα τους δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο, ούτε μία φωτογραφία για τον Μαύρο Πάπυρο. “Πήγαινε αμέσως στο Αιγυπτιακό Μουσείο της Ποντικούπολης και γράψε ένα αποκλειστικό άρθρο για τον Μαύρο Πάπυρο, κτάλαβες;”, του λέει επιτακτικά ο παππούς. Και ο Τζερόνιμο ετοιμάστηκε βιαστικός για το Μουσείο.

    Ο μαύρος πάπυρος είναι ο διασημότερος του κόσμου, όλοι μιλούν για αυτόν, η ουρά έξω από το μουσείο φτάνει στο υπερπέραν και μόνο ο Τζερόνιμο μοιάζει να αγνοεί αυτόν τον σπουδαίο πάπυρο.

    Τι θα συμβεί όμως όταν ο φημισμένος Μαύρος Πάπυρος εξαφανίζεται και το μυστικό της αιώνιας νεότητας που περιέχει κινδυνεύει να χαθεί; Πώς θα προσπαθήσει ο Τζερόνιμο να βοηθήσει τον διευθυντή του μουσείου, τον καθηγητή Ιερογλυφίδη, να τον ξαναβρεί; Τι ρόλο παίζει ο μυστικος πράκτορας Μηδέν Μηδέν Ψιθ, ξάδερφος του Μηδέν Μηδέν Κάπα που υποψιάζεται τους πάντες και πάντα, ακόμα και τα γυαλιά του Τζερόνιμο; Ποιο είναι τελικά το μυστικό της αιώνιας νεότητας και ποιος θα καταφέρει να το αποκρυπτογραφήσει;

    Κλασικός, καλογραμένος, συναρπαστικός Τζερόνιμο και πάλι σε μια περιπέτεια εξερεύνησης του φημισμένου αιγυπτιακού πολιτισμού αλλά και του μυστικού νεότητας. Ανατροπές, αγωνίες, πλοκή, χιούμορ, όλα τα στοιχεία του διάσημου ποντικού παρόντα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μυστήριο του μαύρου παπύρου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Il mistero del Papiro Nero
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εικονογράφος: Alessandro Muscillo (σχεδιασμός), Riccardo Sisti (σινική μελάνη), Daria Cerchi (χρωματισμός) Εξώφυλλο: Francesco Castelli (σχεδιασμός), Christian Aliprandi (χρωματισμός) Ιδέα: Elisabetta Dami
    Μετάφραση Γιώργος Κασαπίδης
    Εκδόσεις: Κέδρος 2017
    Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-4858-0
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular