More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΕποχέςΦθινόπωροΦυλλοβόλα χρώματα, από το 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

    Φυλλοβόλα χρώματα, από το 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

    Οι νηπιαγωγοί Στέφανος Δόνος και Ελένη Καμπέρη από το 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων κάνουν ομολογουμένως εξαιρετικά προσεγμένη και ιδιαίτερη εργασία. Όποιος έχει δει “δουλειά” τους μπορεί να το αντιληφθεί γρήγορα.
    Παρά τα πενιχρά οικονομικά του σχολείου, αξιοποιούν κάθε “άχρηστο” υλικό που πέφτει στα χέρια τους ενώ παράλληλα αφήνουν τα παιδιά ελεύθερα να δώσουν στο υλικό μορφές και σχήματα που τα ίδια επιθυμούν. Τα πατρόν και τα προκάτ μοτίβα απουσιάζουν και η φαντασία δουλεύει υπέρ των παιδιών.
    Επισκεφθείτε το εξαιρετικής αισθητικής blog του σχολείου τους και δείτε τις προτάσεις και προσεγγίσεις τους. Οι νηπιαγωγοί μας έστειλαν μια όμορφη ιδέα. Αφήνουμε την επεξήγηση σε αυτούς. Να τι μας έγραψαν:

    “Παιδιά που έρχονται από παιδικό τους ακολουθεί το κλισέ την μουτζούρας. Ο τρόπος που επιλέγω να το αποβάλω είναι σχετικά εύκολος. Γιατί και χωρίς να γνωρίζεις τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και την ζωγραφική του δυναμικού πεδίου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πίνακα του Morris Louis*. Αραιώνεις την μπογιά αρκετά και τα αλλά είναι απλά. Μπορεί να μάθουν την τυχαία ανάμιξη και την ρευστότητα. Αλλά για μένα το σημαντικότερο που θα αποκομίσουν τα παιδιά είναι ότι η ζωγραφική είναι πειραματισμός με χρώμα σε δυο διαστάσεις.”

    fyllovolaxromata2

    fyllovolaxromata3fyllovolaxromata4

    *Morris Louis Bernstein (1912 –1962): Αμερικανός ζωγράφος, δημιουργός μαζί με άλλους του κινήματος Washington Color και βασικός εκπρόσωπος του Color Field

     

    RELATED ARTICLES

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Most Popular