More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

    Από τις 13 έως τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2018- 2019 

    1. Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης (πλην Μουσικών) για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2018-2019. 

     ΥΑ ΓΕΝΙΚΗΣ 2018-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

     2. «Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΕΑΕ, σχολικού έτους 2018-2019»».

     ΥΑ ΕΑΕ 2018-2019 ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

    3.
    α) Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ79.01, ΠΕ79.02 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2018-2019,

    β) Πρόσκληση εμπειροτεχνών ιδιωτών ΕΜ16 για ένταξη σε πίνακα μουσικών ειδικεύσεων ωρομισθίων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019.

    ΥΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ 2018-2019 ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF 

    Ποιους εκπαιδευτικούς αφορά

    Αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων
    ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41,
    ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86,

    ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90, ΠΕ91,ΤΕ01, ΤΕ02, ΔΕ01 και ΔΕ02,

    ΠΕ79.01, ΠΕ79.02 και ΤΕ16.

    Πότε υποβάλλουμε αιτήσεις

    Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 13 Απριλίου μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου.
    ΑΣΦΑΛΩΣ: Δεν παίζει κανέναν ρόλο η σειρά και μέρα που θα δηλώσετε.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην δηλώσετε από την πρώτη μέρα, σκεφθείτε τις επιλογές σας αλλά μην αφήσετε τα πάντα για τις τελευταίες μέρες, αποφεύγοντας αναποδιές της τελευταίας στιγμής. Φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει τη δήλωσή σας μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου.
    • Ελέγξτε πόσοι διορισμοί αναπληρωτών έγιναν πέρσι στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.
    • Δείτε σε ποια σειρά του πίνακα αναπληρωτών βρισκόταν ο τελευταίος που προσλήφθηκε. Αν ο τελευταίος ήταν ο 543ος κι εσείς είστε 1345 σειρά, καταλαβαίνετε ότι οι πιθανότητές σας να προσληφθείτε σε αυτήν την περιοχή είναι ελάχιστες ως μηδαμινές. Αν στο παραπάνω παράδειγμα (τελευταίος προσληφθείς ο 543ος), εσείς είστε 850 ειρά, τότε δεν χάνετε τίποτα να δηλώσετε την περιοχή ελπίζοντας ανακατατάξεις, μεγαλύτερη ζήτηση κτλ.
    • Τους διορισμούς και τη σειρά των προσληφθέντων θα τα βρείτε στις αντίστοιχες διεθύνσεις (τα site τους)
    • Ας δώσουμε ένα τυχαίο παράδειγμα. Αναπληρώτρια ζει στο Αιγαλεω. Κοιτώντας τους περσινούς διορισμούς βλέπει ότι φέτος θα διοριζόταν τελευταία στην περιφέρεια του τόπου κατοικίας της. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ίσως και να μην βρει σχολείο και να μείνει στη διάθεση της τοπικής διεύθυνσης εκπαίδευσης καλύπτοντας ολιγοήμερα κενά σε σχολεία. Αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα κατά νου όταν δηλώσουμε περιοχές. Καλύτερα σε καλύτερη σειρά και σε γειτονική περιοχή ή στους τελευταίους και στη διάθεσηγια όλες τις περιοχές τη διεύθυνσης; Να το σκεφτείτε καλά.

    Πού υποβάλλουμε αιτήσεις

    Η Αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας
    Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (https://opsyd.sch.gr/) και μαζί με τα δηλωθέντα
    στοιχεία αυτής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75 Ά).

    Πότε δηλώνουμε περιοχές πρόσληψης

    Η επιλογή των περιοχών προτίμησης θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του διδακτικού έτους 2018-2019, κατόπιν έκδοσης νεότερης σχετικής υπουργικής απόφασης. Δηλαδή τέλη Αυγούστου και πιθανότατα κάπου 3-5 Σεπτεμβρίου ως είθισται.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο υποψήφιος δεν δηλώσει περιοχές προτίμησης κατά το χρονικό διάστημα που θα οριστεί, ο υποψήφιος δεν θα προσληφθεί ακόμη και αν συμπεριλαμβάνεται στον οικείο πίνακα αναπληρωτών εκπ/κών.
    Στον ιστότοπο του ΟΠΣΥΔ (https://opsyd.sch.gr/) έχει αναρτηθεί το Εγχειρίδιο Φακέλου Εκπαιδευτικού που περιέχει αναλυτικές οδηγίες χρήσης για τη συμπλήρωση των πεδίων του ηλεκτρονικού Φακέλου του εκπ/κού στο ΟΠΣΥΔ.
    Συνοπτικά μόνο αναφέρεται ότι επιλέγοντας το στοιχείο Φάκελος, στο κεντρικό Μενού,
    στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του ΟΠΣΥΔ, εμφανίζονται οι καρτέλες «Προσωπικά Στοιχεία», «Σπουδές/Προσόντα», «Μουσικές Ειδικεύσεις», «Προσόντα Ειδικής Αγωγής», «Συνολικά Μόρια» και «Πρόσληψη/Ανάληψη».

    Τα βασικά δικαιολογητικά

    1. Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο: Το εν λόγω δικαιολογητικό επιδεικνύεται στη Δ/νση κατά την προσκόμιση οιουδήποτε άλλου δικαιολογητικού (για την ταυτοποίηση του υποψηφίου).
    2. Φωτοαντίγραφο του πρωτότυπου τίτλου σπουδών, στο οποίο θα αναγράφεται η
    ημεροχρονολογία και ο βαθμός κτήσης του πτυχίου.
    Κατατίθεται σε Δ/νση Εκπ/σης (για την ένταξη σε κλάδο) ή
    Αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη (δηλωθείσα στο ΟΠΣΥΔ) Δ/νση Εκπ/σης, κατόπιν υποβολής Αιτήματος Μεταβολής Στοιχείων (για την τροποποίηση ήδη καταχωρισμένων στοιχείων του κλάδου).
    Αν δεν αναγράφεται η ημεροχρονολογία κτήσης, απαιτείται συμπληρωματική βεβαίωση κτήσης και βαθμού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο ή το Τ.Ε.Ι..
    Σε περίπτωση που εκκρεμεί η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων, αρκεί βεβαίωση κτήσης από το Πανεπιστήμιο ή το Τ.Ε.Ι., στην οποία να αναφέρεται η ημερομηνία κτήσης και ο βαθμός του πτυχίου.
    Σε περίπτωση που δεν προκύπτει ακριβής βαθμός, λαμβάνεται υπόψη η κατώτερη βαθμολογία κάθε μιας από τις κλίμακες «ΑΡΙΣΤΑ», «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ», «ΚΑΛΩΣ» και η οποία, αντίστοιχα,
    είναι 8,50, 6,50 και 5,00. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται βαθμός (περιγραφικός ή αριθμητικός) καταχωρείται 5,00.
    3. Αποδεικτικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας
    Κατατίθεται σε Δ/νση Εκπ/σης ή
    Αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη (δηλωθείσα στο ΟΠΣΥΔ) Δ/νση Εκπ/σης.
    ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΑΕ)
    4. Διδακτορικός ή/και Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία.
    Κατατίθεται σε Δ/νση Εκπ/σης
    5. Φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού παρακολούθησης ετήσιου σεμιναρίου επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών:
    Κατατίθεται σε Δ/νση Εκπ/σης
    6. Φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών επάρκειας της γνώσης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και της Ελληνικής γραφής Braille:
    Κατατίθεται σε Δ/νση Εκπ/σης ή
    Αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη (δηλωθείσα στο ΟΠΣΥΔ) Δ/νση Εκπ/σης, κατόπιν υποβολής Αιτήματος Μεταβολής Στοιχείων
    (i) Πιστοποιητικό επάρκειας ΕΝΓ από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) ή το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μονάδα Αγωγής Κωφών, του Πανεπιστημίου Πατρών.
    (ii) Πιστοποιητικό επάρκειας της Ελληνικής γραφής Braille από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)
    (iii) Πιστοποιητικό επάρκειας στην ΕΓΒ από τη Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος», που αποτελεί πλέον παράρτημα του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.
    (iv) Βεβαιώσεις επάρκειας από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τις οποίες πιστοποιείται η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος «Εργαστήριο γραφής και ανάγνωσης στον κώδικα Braille» και από
    (v) Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τις οποίες πιστοποιείται η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος «Εργαστήριο Εκμάθησης της Braille»
    Για λεπτομέρειες, εξαιρέσεις και συμπληρωματικά δικαιολογητικά για πολυτέκνους, αναπηρους, τριτέκνους και πάσχοντες, παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά την εγκύκλιο και το Εγχειρίδιο Φακέλου Εκπαιδευτικού.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular