More
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_H_mustikh_zwh_tou_gioutzinious_kapa_banner_405
    ΑρχικήΓιορτές28η ΟκτωβρίουΌλοι μαζί ένας κόσμος, των Κάθριν και Λόρενς Άνχολτ

    Όλοι μαζί ένας κόσμος, των Κάθριν και Λόρενς Άνχολτ

    oloimazi_cover

    Θέλω έναν φίλο. Ποιον να διαλέξω;

    Αυτό το ερώτημα απασχολεί τον ήρωα του βιβλίου σε όλες τις σελίδες του. Και ταξιδεύει, ταξιδεύει σχεδόν όλον τον κόσμο. ια να βρει φίλους. Αλλά τους τσεκάρει πρώτα. Κάθε έναν σε 2 σελίδες. Κάπως έτσι θα πάει στη Βραζιλία για να συνατήσει τον Πάολο, στο Μαρόκο για τον Μοχάμεντ, στην Κένυα για τον Λούκας, στην Ολλανδία για τη Σόφι και τη Σεμ, στη Σουηδία για τη Λίλι, στη Ρωσία για τη Γκαλίνα, στην Ινδία για τη Βανί, στην Κίνα για τη Λι και στην Ιαπωνία για το Γιούκι. Κι εκεί είδε τη ζωή κάθε παιδιού. Είδε χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της ζωής και των συνηθειών που έχουν τα περισσότερα παιδιά στις χώρες αυτές, είδε έθιμά τους, κλιματολογικές συνθήκες, τα χόμπι τους. Είδε διαφορετικά παιδιά να έχουν τις δικές τους ασχολίες, τόσο διαφορετικές μα τόσο ίδιες με τις δικές του, παιδιά με ιδιαιτερότητες, με ικανότητες, με τα δικά τους προβλήματα.

    Μέσα από μια έξυπνη παρουσιάση γνωρίζουμε παιδιά από 9 διαφορετικές χώρες. Με μικρά εικονογραφημένα κλικ πάνω στη ζωή και τις συνήθειες, δικές τους και της χώρας τους, παίρνουμε αφορμή να διερωτηθούμε και να ασχοληθούμε με το αγαπημένο ποδόσφαιρο των Βραζιλιάνων, τις ζούγκλες και τα κουνούπια σε χώρες όπως η Κένυα, τα κανάλια των Κάτω Χωρών, τα παιδιά με αναπηρία, τις Μπαμπούσκες των Ρώσων, τους Μουσώνες της Ινδίας, τους δράκους της Κίνας, τα…παπούτσια των Ιαπώνων και τόσα άλλα. Ένα βιβλίο για τη φιλία, για τη γνωριμία μεταξύ των λαών, για το νέο κόσμο που μπορούν μόνο τα παιδιά να φτιάξουν, χέρι χέρι, και να είναι ένας κόσμος κατανόησης, γνώσης και πάνω απ’ όλα…ειρήνης.

    Από τους Κάθριν και Λόρενς Άνχολτ, συγγραφείς και εικονογράφους άνω των 200 βιβλίων και τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για την Ελλάδα. Κατάλληλο ιδιαίτερα και για την ενασχόληση με τους λαούς του κόσμου αλλά και τα δικαιώματα των παιδιών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Όλοι μαζί ένας κόσμος (One world together)
    Συγγραφέας: Κάθριν και Λόρενς Άνχολτ
    Εικονογράφηση: Κάθριν και Λόρενς Άνχολτ
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2014
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24 Χ 28
    ISBN: 978-960-569-255-1
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular