More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΌνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Άρνε Νταλ

    Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Άρνε Νταλ

    Γράφει η Ιωάννα Σίνου

    Μεσοκαλόκαιρο στη Σουηδία, η μέρα που ο ήλιος βρίσκεται στο απόγειό του και δεν δύει σχεδόν καθόλου. Η μέρα που το φως καταπίνει το σκοτάδι. Με το «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» την έκτη περιπέτεια της ομάδας Α του Arne Dahl κάνουμε ένα ταξίδι στη Σουηδία την περίοδο που μας μαγεύουν οι φωτεινές της νύχτες του καλοκαιριού.  Πόσο φωτεινές είναι όμως για τους αστυνομικούς της ομάδας Α? Τρεις δολοφονίες φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους. Μια πολωνή νοσοκόμα που εργάζεται προσωρινά στη Σουηδία δολοφονείται με ένα τσεκούρι. Ένας παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι πυροβολείται από έναν απαυδισμένο τηλεκριτικό. Ένα οικογενειακό έγκλημα τιμής παίρνει απροσδόκητη τροπή. Οι ύποπτοι συλλαμβάνονται, τα κίνητρά τους είναι προφανή. Η ενοχή τους όμως δεν είναι ξεκάθαρη. Καθώς η έρευνα προχωρά τα μέλη της ομάδας Α συνδέουν τις υποθέσεις μεταξύ τους και τότε κάτι μεγαλύτερο αρχίζει και σχηματίζεται.

    Στο βιβλίο αυτό οι αστυνομικοί της ομάδας Α καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής τους ζωής καθώς έχουν συμβεί πολλές αλλαγές και στις δύο και έτσι τόσο οι γνωστοί μας αγαπημένοι χαρακτήρες αλλά και τα νέα μέλη της ομάδας προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους.

    Ακόμη ένα συναρπαστικό βιβλίο έτσι όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε από τον Arne Dahl, ένα βιβλίο αποκάλυψη στο οποίο τα επίλεκτα μέλη της σουηδικής αστυνομίας καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους καθώς επίσης και να δοκιμάσουν τα όρια της αντοχής και της υπομονής τους έτσι ώστε να βάλουν τα κομμάτια ενός παζλ στη θέση τους και να ενώσουν το γρίφο. Αυτό όμως που θα σχηματιστεί θα αφήσει άφωνους και τους πιο πεπειραμένους αστυνομικούς.

    Στο βιβλίο αυτό ο Arne Dahl συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την έξυπνη πλοκή με τη δηκτική κοινωνική κριτική και πλαισιώνει τη δράση με ένα από τα πλέον σαγηνευτικά λογοτεχνικά έργα παγκοσμίως. Ένα βιβλίο που μας μαγεύει και μας σαγηνεύει καθώς μας μεταφέρει νοερά στα έθιμα του σουηδικού μεσοκαλόκαιρου. Ένα βιβλίο γεμάτο με αναπάντεχες εναλλαγές σκηνών ανθρωπιάς, συγκίνησης, χιούμορ, μουσικής. Ένα βιβλίο χωρίς υπερβολές με γεγονότα που όντως θα μπορούσαν να συμβούν στην πραγματική ζωή. Ένα βιβλίο στο οποίο ο Arne Dahl παίζει με τον Σαίξπηρ καθώς το άγριο και απρόβλεπτο πνεύμα του Πουκ από το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ φαίνεται πως αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς και στις υποθέσεις της ομάδας Α. Ένα βιβλίο απολαυστικό από την αρχή ως το τέλος του, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
    Τίτλος πρωτοτύπου: En midsommarnattsdröm
    Συγγραφέας: Άρνε Νταλ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2016
    Σειρά: Ομάδα Άλφα
    Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
    Φιλολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
    Σχεδιασμός εξωφύλλο: Ιωάννα Γιουντέρη
    Σελίδες: 480
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-0424-4

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular