More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Όταν η αστυνομία αντιτίθεται στην καλοκαιρινή λίστα ανάγνωσης του σχολείου

    Όταν η αστυνομία αντιτίθεται στην καλοκαιρινή λίστα ανάγνωσης του σχολείου

    Κι όμως! Μια αστυνομική ένωση στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α. αμφισβήτησε τη συμπερίληψη του βραβευμένου μυθιστορήματος της Angie Thomas “The Hate U Give“, στην καλοκαιρινή λίστα ανάγνωσης της ένατης τάξης του Wando high school, καθώς αυτό ασχολείται με την αστυνομική βία με αρνητικό τρόπο.

    Η παρέμβαση της ένωσης ήρθε αφού το η τάξη ζήτησε από τα παιδιά να διαβάσουν κατά τις καλοκαιρινές διακοπές ένα από τα οκτώ μυθιστορήματα μιας λίστας. Σε αυτήν υπήρχαν δύο που αναστάτωναν τις προτιμήσεις της αστυνομίας:το The Hate U Give της Angie Thomas που παρακολουθεί μια έφηβη κοπέλα που καταθέτει για τον πυροβολισμό του άοπλου φίλου της από έναν αστυνομικό, και το All American Boys των Jason Reynolds και Brendan Kiely, το οποίο ασχολείται με ένα αγόρι στην εφηβεία που προσπαθεί να ξεπεράσει την έλλειψη εμπιστοσύνης του στην αστυνομία, αφού λανθασμένα θεωρήθηκε ύποπτος και ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό.

    Ο πρόεδρος της ένωσης των αστυνομικών διαμαρτυρήθηκε οργισμένα σε τοπικό μέσο για τις συγκεκριμένες προτάσεις ανάγνωσης του σχολείου, μη κατανοώντας γιατί το σχολείο εστίασε τον κατάλογο στην αρνητικότητα προς την αστυνομία τη στιγμή που “υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα κοινωνικοοικονομικά θέματα”.

    Το βιβλίο της Άντζι Τόμας είναι εμπνευσμένο από το κίνημα του Black Lives Matter και περιλαμβάνει και έναν μαύρο αξιωματικό της αστυνομίας, πρότυπο θετικό, λένε οι φωνές υπεράσπισης. Το βιβλίο έχει κερδίσει βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Waterstones, ενώ και το All American Boys κέρδισε το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Walter Dean Myers.

    Τι μέλλει γενέσθαι; Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι, μετά από την καταγγελία για τη λίστα ανάγνωσης, θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνουν ανάθεση σε επιτροπή της αναθεώρησης των βιβλίων της λίστας αφού ακούσει τις θέσεις του καταγγέλοντος και του εκπαιδευτικού που συνέταξε τη λίστα ανάγνωσης. Κατόπιν η επιτροπή θα καταθέσει πόρισμα στον διευθύνοντα σύμβουλο του σχολείου ο οποίος και θα λάβει την τελική απόφαση.

    Ο Εθνικός Συνασπισμός κατά της Λογοκρισίας προτείνει στο σχολείο να διατηρήσει τα βιβλία στη λίστα καθώς δεν θεωρεί ότι πρέπει να λογοκρίνονται βιβλία επειδή έρχονται κάποιες ιδέες που εκφράζονται σε αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές ή ηθικές πεποιθήσεις κάποιων γονέων ενώ προσθέτει ότι το The Hate U Give προσφέρει πληροφορίες για τις φυλετικές αδικίες.

    “Δεν πιστεύω πραγματικά ότι η κριτική ενός βιβλίου είναι νόμιμο μέρος της αστυνομικής δραστηριότητας”, έγραψε σχετικά ο κορυφαίος συγγραφέας Neil Gaiman.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular