More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο 4 3 2 1 του Πολ Όστερ στα Public

    Το 4 3 2 1 του Πολ Όστερ στα Public

    Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στο magnum opus  του κορυφαίου αμερικανού συγγραφέα Paul Auster
    τη Δευτέρα, 25 Iουνίου 2018, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1).

    Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Τασούλα Επτακοίλη και Σάκης Ιωαννίδης, ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης  και η μεταφράστρια του βιβλίου Μαρία Ξυλούρη.

    Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από τη συνέντευξη του Paul Auster στον Σάκη Ιωαννίδη.

    Ο Paul Auster, ένας από τους σημαντικότερους στιλίστες της αμερικάνικης λογοτεχνίας, επανέρχεται με ένα αριστουργηματικό έργο 1.200 σελίδων. Όπου…

    Στις 3 Μαρτίου 1947 γεννιέται ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, το μοναδικό παιδί της Ρόουζ και του Στάνλεϊ Φέργκιουσον. Από αυτή την αφετηρία ξεκινούν τέσσερα παράλληλα μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές. Η τύχη των οικογενειών τους αποκλίνει. Οι έρωτες, οι φιλίες και τα πάθη τους είναι αντίθετα. Ωστόσο κάθε εκδοχή της ιστορίας του Φέργκιουσον διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα σε ένα μεγαλόπνοο μυθιστόρημα για το δικαίωμα στην ύπαρξη και τις ατελείωτες εκδοχές της, για την αγάπη και την πληρότητα της ζωής.

    ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ
    «Ένα επικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης και μαθητείας… Πρωτότυπο και σύνθετο. Αδύνατο να μη σας εντυπωσιάσει, αδύνατο να μην αισθανθείτε δέος από το κατόρθωμα του Auster. Ένα φιλόδοξο έργο μοναδικής τέχνης, ένα αξιομνημόνευτο μοντάζ ανταγωνιστικών και συμπληρωματικών αφηγήσεων, ένα πολλαπλό μυθιστόρημα».
    New York Times Book Review

    «Το καλύτερο μυθιστόρημα του Auster…. Ένα μεταμοντέρνο έπος που είναι τόσο εθιστικό όσο ένα μακροσκελές σίριαλ».
    Financial Time

    «Τέσσερις υπέροχες, διεξοδικές αποτυπώσεις της νεανικής παραφοράς – της αμηχανίας και της ματαίωσης, του πάθους για τα βιβλία, τις ταινίες, τα σπορ, την πολιτική και το σεξ… Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο λογοτεχνικό βιβλίο… Δεν μιλά μόνο για την τυχαιότητα και το απρόοπτο, αλλά για το τι θα γινόταν αν που μας στοιχειώνει, για τις επινοημένες ζωές που έχουμε στον νου μας και τρέχουν παράλληλα με την πραγματική μας ύπαρξη».
    Guardian

    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
    Ο Paul Auster (Πολ Όστερ) γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1947 στο Νιου Τζέρσι από γονείς πολωνοεβραϊκής καταγωγής. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Κολούμπια, μετά τις σπουδές του έζησε για ένα διάστημα στη Γαλλία. Το πρώτο του πεζογραφικό βιβλίο είναι το αυτοβιογραφικό δοκίμιο Η επινόηση της μοναξιάς (1982). Ακολούθησε η Τριλογία της Νέας Υόρκης: Γυάλινη πόλη (1985), Φαντάσματα (1986) και Το κλειδωμένο δωμάτιο (1986), μεταμοντέρνες παραλλαγές της ιστορίας μυστηρίου που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς. Έκτοτε έχει γράψει πλήθος πεζογραφικών έργων μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα: Mr. Vertigo, Το βιβλίο των ψευδαισθήσεων, Σάνσετ Παρκ, Αόρατος. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ως σεναριογράφος. Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων.

    Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που έδωσε στην Τασούλα Επτακοίλη, στο περ. Κ της Καθημερινής.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular