More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20184-7 ετώνΣτα κύματα της Έλλης, του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Στα κύματα της Έλλης, του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    «Μα τι μεγάλα πράγματα συμβαίνουν στα μικρά κεφάλια!» διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Μα τι όμορφα πράγματα συμβαίνουν σε κάποια παιδικά βιβλία, θα πούμε εμείς!

    Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα πέλαγο αόρατο μα απέραντο φτιαγμένο για ταξίδια μακρινά, μεγάλες περιπέτειες, σπουδαίες ανακαλύψεις… Με λίγα λόγια τα πάντα συμβαίνουν πάνω στα μακριά, σγουρά μαλλιά της Έλλης. Εκεί ζει και ταξιδεύει ο Καπτανίκ , ένας ατρόμητος ναυτικός. Οι μέρες και οι νύχτες του Καπτανίκ είναι μοναδικές. Άλλοτε ζει ατέλειωτες συγκινήσεις, φουρτούνες φοβερές και τρομερές κι άλλοτε μπουνάτσα,  απόλυτη, βαρετή κάλμα. Είναι και κάτι νύχτες σκοτεινές χωρίς φεγγάρι που ακόμα κι αυτός ο ατρόμητος κι έμπειρος ναυτικός τρομάζει. Τότε ξέρουν που θα βρουν αραξοβόλι, σ την αγκαλιά των γονιών της Έλλης. Σε όλες τις φουρτούνες ο Καπτανίκ κοιτάζει με το κυάλι του και κρυφογελά. Ξέρει πως όλα θα περάσουν  κι όλα θα αρχίσουν πάλι απ’ την αρχή. Ακόμα και τη μέρα τη δύσκολη που η Έλλη πάει να κουρευτεί!

    Η εικονογράφηση δια χειρός Ι. Σαμαρτζή είναι μια οπτική αφήγηση! Σηκώνοντας άγκυρα από το κείμενο ταξιδεύει μέσα αλλά και πέρα από αυτό! Μαγικές αποχρώσεις, λεπτομέρειες από εκείνες που αγαπούν και προσέχουν τα παιδιά και μια άψογη διαχείριση του χώρου με γνώμονα πάντα τον οριζόντιο άξονα που δημιουργούν τα λαμπερά, πορτοκαλί μαλλιά της Έλλης συνθέτουν την εικονογράφηση του βιβλίου!

    Ένα ταξιδιάρικο βιβλίο για τα συναισθήματα και τις παιδικές αναζητήσεις με λίγα λόγια και όμορφες εικόνες  που σας προτείνουμε να αναζητήσετε!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Στα κύματα της Έλλης
    Διάβασε δωρέαν: Απόσπασμα
    Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
    Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2018
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29,5
    ISBN: 978-960-569-830-0
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Most Popular