Το βραβευμένο εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX λειτουργεί αδιάκοπα από τον Οκτώβριο του 2012, έχοντας δημιουργήσει στα 5,5 χρόνια λειτουργίας του την μεγαλύτερη τράπεζα γνώσης για το παιδί της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που μέχρι αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 3.500 αναρτήσεις με τη σφραγίδα και την ποιότητα του.

Το Βραβείο «K. Παπαδόπουλος» για το καλύτερο site (προώθηση φιλαναγνωσίας) που κατέκτησε το ELNIPLEX στις 2 Απριλίου 2014 από το Ελληνικό Τμήμα (GREEKIBBY) της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY) ήταν μια πρώτη επίσημη επιβράβευση της συγκροτημένης εργασίας των ανθρώπων που δημιουργούν και αρθρογραφούν στο site.

Το ELNIPLEX, προβάλλει κάθε αξιόλογο προϊόν πολιτισμού που απευθύνεται στα παιδιά ή τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και ασχολούνται με αυτά.

Τακτικοί και άλλοτε συντάκτες του σε επίπεδο ομάδας (όχι ατομικά) έχουν μέχρι τώρα εκδόσει:

  1. Αθλητισμός: ιδέες και αξίες– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Κατερίνα Ανδρικοπούλου κ.α., Εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη (Απρίλιος 2016)
  2. Τα φυλλαράκια των Μαθηματικών– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α., Εκδόσεις Μεταίχμιο (Ιούνιος 2016)
  3. Τα φυλλαράκια της Γλώσσας– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α., Εκδόσεις Μεταίχμιο (Ιούνιος 2016)
  4. Tα φυλλαράκια της Τέχνης– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α., Εκδόσεις Μεταίχμιο (Αύγουστος 2016)
  5. Τα Φυλλαράκια της Φύσης– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α., Εκδόσεις Μεταίχμιο (Μάϊος 2017)
  6. Τα Φυλλαράκια των Διακοπών– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α., Εκδόσεις Μεταίχμιο (Μάϊος 2017)
  7. Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α., Εκδόσεις Μεταίχμιο (Οκτώβριος 2017)

καθώς και το…

  1. Ώρα για θέατρο– Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος,Εκδόσεις Μεταίχμιο (Αύγουστος 2017)

Σχεδιάζει φύλλα εργασίας δίχως την επίσημη σφραγίδα του για εκδοτικούς με μεγάλα brand name του εξωτερικού.

Συμμετέχει συγγραφικά σε θεωρητικά κείμενα συλλογικών εκδόσεων εκδοτικών οίκων, ανεξάρτητων εκδόσεων καθώς και ένθετων εφημερίδων του ελληνικού ημερήσιου και κυριακάτικου τύπου.

Φιλοξενεί τους σημαντικότερους δημιουργούς από το χώρο του βιβλίου, της μουσικής και της τέχνης γενικότερα από όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Με αφορμή προσωπικές, αποκλειστικές συνεντεύξεις, αναδεικνύει το έργο τους σε σχέση με την αξιοποίησή του μέσα στην τάξη ή στο σπίτι από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Στις συνεντεύξεις του elniplex θα βρείτε πάνω από 115 προσωπικότητες μέχρι στιγμής.

Υλοποιεί σεμινάρια, ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια, φιλαναγνωστικές δράσεις και εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού σε μεγάλη συχνότητα

Συνεργάζεται με συνέπεια με όλους σχεδόν τους εκδοτικούς οίκους της χώρας, χωρίς διακρίσεις, οι οποίοι εμπιστεύονται το βλέμμα και την αξιοπιστία του.

Συνδράμει σε ποικίλες δημιουργικές δράσεις στο χώρο του βιβλίου, του νηπιαγωγείου και ευρύτερα της εκπαίδευσης.

Είναι χορηγός επικοινωνίας σε πολλά, προσεκτικά επιλεγμένα, θεάματα και εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του βιβλίου, της εκπαίδευσης, της αφήγησης, του κουκλοθεάτρου, του θέατρου σκιών, κάθε μορφής θεάματος για παιδιά και νέους.

Διεξάγει δεκάδες διαγωνισμούς κάθε μήνα για τους αναγνώστες του καθώς και δικούς του πρωτότυπους διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας.

Προσφέρει βήμα σε κάθε εκπαιδευτικό να δημοσιεύσει, να παρουσιάσει το έργο του ή μέρος αυτού.