Άντρη Αντωνίου: “Αν αναρωτιέστε αν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας…”

0
367

Η Άντρη Αντωνίου BOOK SECRET στο ELNIPLEX για το βιβλίο της “Πώς να μη σας ερωτευτεί ο κολλητός σας(εκδόσεις Πατάκη).

«Αλήθεια, σε ερωτεύτηκε ποτέ ο κολλητός σου;” με ρώτησε η Μαίρη Μπιρμπίλη, όταν μου ζήτησε να μοιραστώ με τους αναγνώστες του Elniplex ένα μυστικό του βιβλίου. Μάλλον θα σας απογοητεύσω. Η ιστορία του βιβλίου είναι προϊόν της φαντασίας μου και όχι βασισμένη στη ζωή μου. Το βιβλίο το εμπνεύστηκα πριν από τρία χρόνια. Μια Κυριακή απόγευμα καθόμουν μέσα σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο και ένιωθα χαρούμενη που σε λίγες μέρες θα έμπαινε η άνοιξη. Στα ξαφνικά γεννήθηκε στο μυαλό μου η πλοκή της ιστορίας και ένιωσα πως ήταν μια ιστορία που ταίριαζε να γεννηθεί και να γραφτεί άνοιξη. Μου πήρε γύρω στους έξι μήνες να τη γράψω.

Τώρα αν αναρωτιέστε αν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, πιστεύω πως μπορεί. Όταν όμως περνάς πολλές ώρες με ένα άτομο και μοιράζεσαι μαζί του σημαντικές στιγμές της ζωής σου, υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει να τρέφεις και ρομαντικά συναισθήματα για το άτομο αυτό. Και μετά; Τι γίνεται μετά; Ακυρώνεται η φιλία αν εξελιχθεί σε ειδύλλιο ή γίνεται δυνατότερη έτσι; Δεν έχω ιδέα! Νομίζω η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Για την περίπτωση της Αλεξάνδρας και του Αιμίλιου τώρα, ίσως θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια με δεύτερο βιβλίο για να μάθουμε τι απέγινε η δική τους φιλία!»