Ένας βιβλιότοπος για παιδιά για 7 ημέρες δημιουργικού χαμού!

0
4129

Ένας βιβλιότοπος για παιδιά. Έγινε θεσμός και του χρόνου θα επανέλθει για 7η σερί χρονιά!

7 ημέρες, 12 δημοτικά, 5 νηπιαγωγεία, 750 μαθητές και εκατοντάδες θεατές, επισκέπτες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν 7 συγγραφείς, 11 βιβλία, 3 εκπαιδευτικά προγράμματα, 2 κουκλοθεατρικές παραστάσεις, ένα εικαστικό δρώμενο και 2 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα σχολεία, τους μαθητές ή τις οικογένειές τους καθώς η μεταφορά των μαθητών από και προς το πολιτιστικό κέντρο των εκδηλώσεων έγινε με πούλμαν του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Με σαράντα εθελοντές, κυρίως φοιτήτριες από το ΤΕΑΠΗ Αθηνών και την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων να φροντίζουν κάθε παράμετρο, ο Βιβλιότοπος χάρισε όμορφες στιγμές σε εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

Ο Δήμος Π.Φαλήρου, το Τμήμα Παιδείας και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, Greek IBBY- Κύκλος Παιδικού Βιβλίου, οι δημιουργοί Εύη Τσιτιρίδου Λέλα Στρούτζη, Κώστας Στοφόρος, Πέγκυ Φούρκα, Εύα Κασιάρου, Ελένη Αναστασοπούλου, ,Μαρία Ανδρικοπούλου, Δημήτρης Προύσαλης, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ομάδα OUPS the puppet theater, η καλλιτεχνική ομάδα Καρυδότσουφλο και ασφαλώς το ELNIPLEX ήταν εκεί.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Π. Φαλήρου που αγκαλιάζει τέτοιες δράσεις, στην οργανωτική επιτροπή: τη Μαρία Μηλαίτη, τη Μαίρη Τρύφων, την Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και την Πόπη Γραμματικού και ασφαλώς τις εθελόντριες του ΤΕΑΠΗ Αθηνών.

Εύη Τσιτιρίδου-Δευτέρα 12 Μαρτίου
Βασίλης Θαλασσινός- Τρίτη 13 Μαρτίου
Μουσείο Σχολικής ζωής και εκπαίδευσης. Τα μυστικά της βαλίτσας- Τρίτη 13 Μαρτίου
Πέγκυ Φούρκα- Τετάρτη 14 Μαρτίου
Λέλα Στρούτση- Πέμπτη 15 Μαρτίου
Κώστας Στοφόρος- Πέμπτη 15 Μαρτίου
Μαρία Ανδρικοπούλου- Παρασκευή 16 Μαρτίου
Μαρία Ανδρικοπούλου, Εύα Κασιάρου- Παρασκευή 16 Μαρτίου
Ελένη Αναστασοπούλου- Το Σανταλάκι- Σάββατο 17 Μαρτίου
Κουκλοθέατρο-Καρυδότσουφλο-Σάββατο 17 Μαρτίου
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού- Κυριακή 18 Μαρτίου
Από αριστερά: Μαίρη Τρύφων, η καλλιτεχνική ομάδα Καρυδότσουφλο και ο δήμαρχος Π. Φαλήρο κ. Χατζιδάκης