Ένας βομβιστής αυτοκτονίας κάθεται στη βιβλιοθήκη; Όχι!

0
268

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόθεση του εκδοτικού οίκου Abrams να εκδώσει ένα βιβλίο κόμικ με τίτλο “A Suicide Bomber Sits in the Library” (Ένας βομβιστής αυτοκτονίας κάθεται στη βιβλιοθήκη).Η υπόθεση του βιβλίου του Τζακ Γκάντος αφορά σε έναν νεαρό που μπαίνει σε μια βιβλιοθήκη ζωσμένος με εκρηκτικά κάτω από το όμορφο κόκκινο μπουφάν του. Το σχέδιο του είναι προφανές.Όσο όμως παρατηρεί τους ανθρώπους που κάθονται γύρω του συνεπαρμένους από τα βιβλία που διαβάζουν, αρχίζει να αμφισβητεί τον εαυτό του και τον λόγο που βρίσκεται εκεί.

Η Ένωση Ασιατών Συγγραφέων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον εκδοτικό οίκο, υπογεγραμμένη από περίπου 1.000 συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και αναγνώστες, υποστηρίζοντας πως το εν λόγω είναι ένα βιβλίο που προωθεί προφανώς την ισλαμοφοβία και είναι προσβλητικό για τους μουσουλμάνους.

Υπό την πίεση αυτή, ο εκδοτικός Abrams ανακοίνωσε την ακύρωση της κυκλοφορίας του βιβλίου τονίζοντας ωστόσο πως επιθυμούσε να βοηθήσει στη διεύρυνση του διαλόγου γύρω από τη δύναμη της λογοτεχνίας να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.