Ένας καλύτερος κόσμος: τα δικαιώματα του παιδιού

0
1293

1959. Ηνωμένα Έθνη. 10 βασικές αρχές συνθέτουν την Διακήρυξη για τα δικαιώματα του Παιδιού, οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα, τριάντα χρόνια αργότερα (20 Νοεμβρίου 1989), της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, τα 54 άρθρα της οποίας ενσωματώθηκαν στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας με το νόμο 2101/1992.

Δέκα σημαντικοί Ισπανόφωνοι εικονογράφοι ένωσαν τη φωνή και τα χρώματά τους απεικονίζοντας τα δέκα άρθρα της Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνθέτοντας ουσιαστικά 10 δισέλιδες αφίσες που αποτυπώνουν τα βασικά δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Και το κάνουν μοναδικά!

Με υψηλή αισθητική, εύληπτους αλλά διόλου τυπικούς εικονογραφικούς συμβολισμούς που κινητοποιούν τη φαντασία και εικαστική αρτιότητα, οι Adolfo Serra (σ. 8), Ester García (σ. 10), Elena Odriozola (σ. 12), Marco Somà (σ. 14), Jacobo Muñiz (σ. 16, εξώφυλλο), Violeta Lópiz (σ. 18), Marta Altés (σ. 20), Riki Blanco (σ. 22), Iban Barrenetxea (σ. 24) και Guridi (σ. 26), δημιουργούν ένα έξοχο βιβλίο, πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και γονιών. Πέρα από την προφανή χρηστικότητά του για να μιλήσεις για τα δικαιώματα των παιδιών και την καταστρατήγησή τους σε πολλές χώρες του κόσμου, το εξαίρετο εικαστικό περιβάλλον του βιβλίου θα σας ωθήσει να δημιουργήσετε τις δικές σας εικονογραφήσεις και αφίσες για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Έρχεται η παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού (20 Νοεμβρίου). Αλλά γιατί να περιμένεις αυτήν για να μιλήσεις για το θεμέλιο του κόσμου;

Κατοχυρώστε το στις επιλογές σας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ένας καλύτερος κόσμος: τα δικαιώματα του παιδιού
Τίτλος πρωτοτύπου: Un mondo mejor
Συγγραφέας: Ρόμπερτ Κορμιέρ
Συγγραφέας: Isabel Otter
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2018
Διάβασε: Απόσπασμα
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 24 Χ 24
ISBN: 978-960-569-828-7