Ένα γράμμα για τον αρχηγό, για παιδιά και μεγάλους, στον Ιανό

0
486

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ένα γράμμα για τον αρχηγό της Εύης Τσιτιρίδου, σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μαρία Κούκνη MA ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-ειδ. εικαστική θεραπεύτρια
Απόστολος Πάππος εκπαιδευτικός-αρχισυντάκτης του ιστότοπου Elniplex.com

Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου της και θα αυτοσχεδιάσει δημιουργικά σε συνεργασία με τους…αρχιβοηθούς της, που μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης θα παραμείνουν μυστικοί!

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω, γονείς και εκπαιδευτικούς

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café

Το βιβλίο: Ο Άρης πάει στην τρίτη δημοτικού. Περηφανεύεται πως είναι ο πιο έξυπνος, ο πιο γρήγορος, ο πιο… πρώτος σε όλη την τάξη. Οπότε αποφάσισε να είναι αρχηγός. Είναι ωραίος ρόλος αυτός, του αρέσει, τον κινητοποιεί. Ξέρεις τι είναι να διαλέγεις ποιος θα παίξει και σε ποια θέση στο δίτερμα; Απόλαυση, ειδικά αν θέλεις να εκδικηθείς κάποιον και του μιλάς την ώρα που αυτός πρέπει να αποκρούει. Ας μην τα πολυλογώ. Ο Άρης είναι η απόλυτη ενόχληση για όλους τους συμμαθητές του. Είναι ενοχλητικός, διαρκώς εριστικός, ανυπόμονος, με διάθεση κυριαρχίας σε κάθε στιγμή, δραστηριότητα, παιχνίδι, συγχρωτισμό με μαθητές, γονείς και δασκάλους. Ό,τι και όποιος δεν του κάθεται στα μέτρα του, το εκδικείται, με ρεπερτόριο ευρύτατο.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές αποκτούν το δικό τους ναρκοπέδιο κάτω από τις λέξεις στην πρόσκληση γενεθλίων της Έλενας, του μόνου κοριτσιού της τάξης που τον συγκινούσε. Τι πρόσκληση-πρόκληση ήταν αυτή; Ο Άρης ο Λιοντάρης, ο αρχηγός και των πάντων οδηγός να πάει σε ένα πάρτι όπου όλα θα φτιαχτούν από τα παιδιά και ο Άρης θα πρέπει να συνεργαστεί και να… μην δίνει εντολές; Πφφ… Άρη, τι θα κάνεις; Άρη, τι θα σου συμβεί σ’ αυτό το πάρτι; Άρη, ποια θυσία θα κάνεις για τα όμορφα μάτια της Έλενας, τα πιο γλυκά όλου του κόσμου;

Ένα γράμμα για τον αρχηγό, της Έυης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου