Ένα επιτραπέζιο “Μάντεψε Ποιος” μόνο με σπουδαίες γυναίκες της ιστορίας

0
1632

Οι περισσότεροι είχαμε παίξει το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε ποιος», όπου καλούμασταν να μαντέψουμε μέσω ερωτήσεων την κρυμμένη φιγούρα του αντιπάλου παίχτη μέσα από ένα ταμπλό χαρακτηριστικών μορφών. Πριν λίγες εβδομάδες, το διάσημο παιχνίδι κυκλοφόρησε σε μια εναλλακτική εκδοχή όπου όλες οι φιγούρες είναι σημαντικές γυναίκες της ιστορίας, από την Μαρία Κιουρί, τη Φρίντα Κάλο και την Μαλάλα Γιουσαφζάι, μέχρι την Γιόκο Όνο, την Ζοζεφίν Μπέικερ και την Αμέλια Έρχαρτ.

Η νέα εκδοχή ονομάζεται «Who’s She?», χρηματοδοτήθηκε μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Kickstarter από το κοινό και κυκλοφορεί από την εταιρεία Playeress. Η κατασκευή του έγινε από ξύλο σημύδας, ενώ τα πορτραίτα των 28 γυναικών φιλοτεχνήθηκαν στο χέρι σε ακουαρέλα από τη δημιουργό Daria Gołąb.

Προφανώς στόχος του παιχνιδιού είναι να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια, να τους γνωρίσει σημαντικές προσωπικότητες και τις ιστορίες τους, γυναίκες που ονειρεύτηκαν και άλλαξαν τον εαυτό τους, την μοίρα τους και εν τέλει τον κόσμο, γυναίκες που τόλμησαν, ρίσκαραν, πήγαν κόντρα στις επιταγές των κοινωνιών που ζούσαν.