Έρχεται δυνατό το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

0
425

Δεύτερη χρονιά και το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας μεγαλώνει, επεκτείνεται και σε άλλα μέρη του νησιού και γίνεται εφαλτήριο εκπαίδευσης και δημιουργίας. Μια προσπάθεια που αξίζει να βρει μιμητές σε όλην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας και η δράση ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ διοργανώνουν από κοινού το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας, από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου, και  προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις επιλεγμένες εκπαιδευτικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του, που στοχεύουν με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την κατανόηση των αρχών της ανακύκλωσης, έννοιες απαραίτητες για έναν καλύτερο αύριο.

Με όχημα και αυτή τη φορά τη λογοτεχνία και τις τέχνες σε όλες τους τις εκφράσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να δουλέψουν με το σώμα και τη φωνή, να μιμηθούν, να αυτοσχεδιάσουν, να απομνημονεύσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν.

Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο Οδυσσέας Ελύτης του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου (22/5/19) που διοργάνωσε η εμπνεύστρια της διοργάνωσης συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου τονίστηκε ότι στόχος της φεστιβάλ φέτος είναι να αποτελέσει θεσμό για το νησί και σημείο αναφοράς πολιτισμικών δράσεων για όλη την Ελλάδα. “Ο Δήμος Αστυπάλαιας και η δράση ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ διοργανώνουν από κοινού το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις επιλεγμένες εκπαιδευτικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του, που στοχεύουν με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την κατανόηση των αρχών της ανακύκλωσης, έννοιες απαραίτητες για έναν καλύτερο αύριο” σημείωσε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Στις 5 Ιουνίου, λοιπόν, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  η HELMEPA – Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας το φετινό Φεστιβάλ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», θα συντονίσει με στέλεχός της τον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών Πέρα Γιαλός και Λιβάδι με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και κατοίκων του νησιού. Ενώ ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία, στις 5 και 6 Ιουνίου,  θα πραγματοποιήσει βιωματικές δράσεις για όλες τις ηλικίες με έντονο οικολογικό χαρακτήρα.

Τις ημέρες 7 – 10 Ιουνίου το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει: παρουσιάσεις βιβλίων, workshops, βιωματικές & εκπαιδευτικές δράσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουν (αλφαβητικά) οι:  

Μπάμπης Αλεξιάδης (animator | illustrator),  Αναστασία Ασβεστά (τέχνη από χαρτί), Ανδρέας Δερμάτης (Θέατρο Σκιών), Μυρτώ Δημητρίου (Κοιν. Ανθρωπολόγος |  Συγγραφέας |  Instructor Origami- Κάτοχος 2 Ρεκορ Γκινες), Φωτεινή Κωνσταντοπούλου (συγγραφέας |  ιδρύτρια της δράσης ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ), Μαργαρίτα Κωτσίνη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των εκδόσεων ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, Μαριλένα Μελισσινού (εικαστικός), Κούλα Μπορμπουδάκη (Αρχαιολόγος MSc | Archaeolab), Βενετία Νεστορίδου (συνεργάτης της ΑμΚΕ planetagents.org), Αλεξάνδρα Σελελή (Μουσειολόγος), Ελένη Σβορώνου  (συγγραφέας | συνεργάτης της WWF Ελλάς), Κατερίνα Φωτοπούλου (εικαστικός), Αφροδίτη Χαραλαμπάκη (Εκπαιδευτικός- M.A.Ed. Θεατροπαιδαγωγός), με τη συνοδεία της μουσικού Μαρίας Κοτσίρη, που ειδικεύονται στην παιδαγωγική, τα εικαστικά και την ψυχαγωγία.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα της 10ης Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας όπου θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και θα πραγματοποιηθεί συλλογική εικαστική δράση origami.

Φέτος η κοινωνική δράση του Φεστιβάλ (στην περσινή 1η φιλοξενήθηκαν στις δράσεις σε μια μονοήμερη εκδρομή αγάπης τα έξι παιδιά της Ανάφης με τους συνοδούς τους) αφορά την πενθήμερη φιλοξενία δεκαπέντε παιδιών που στηρίζει Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΚΕΔΡΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΤΑΚΗΣ.

Πολύτιμοι συνεργάτες: Μαργαρίτα Κωτσίνη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των εκδόσεων ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, Βαγγέλης Μακρής, Κοινωνιολόγος MSc, Αδάμ Σάμιος, γραφίστας.

Μεγάλος Χορηγός: Blue Star Ferries

Χορηγοί: PHOENIX FOR HELLAS, KAPNOS AIRPORT SHUTTLE, KALLICHORON ART BOUTIQUE HOTEL, NICKELODEON, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, Viva Mare Studios, Ανεμόσυρις Παραδοσιακά Διαμερίσματα, Vithos Aparthotel, AGERI STUDIOS, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας

Υποστηρικτές: Helmepa – Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΠΕ – ΜΠΕ, NICKELODEON, BOOKIA.GR, ELNIPLEX.COM, MAMAKITA.GR.

Η είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ μπορείτε να μάθετε εδώ: http://tavivliapaizei.gr/

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας έρχεται από τις 5 – 10 ΙουνίουΣας περιμένουμε! Μάθετε περισσότερα: https://bit.ly/2VEJNRL

Gepostet von Foteini Konstantopoulou am Mittwoch, 22. Mai 2019