Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα (1-25)

0
955

Αντίστροφη μέτρηση με ανακυκλώσιμα υλικά. Συλλέγοντας πολλά ανακυκλώσιμα υλικά στο εργαστήρι της τάξης μας θέλουμε πάντα να τα εκμεταλλευόμαστε. Και προσπαθώντας το, κάτι καταφέρνουμε πάντα.

Υλικά
3 κούτες από σούπερ μάρκετ
25 κουτιά από γάλα και χυμό λίτρου

Είχα μια κούτα. Δε μου έκανε το μέγεθός της. Ήταν πολύ μικρή. Βρήκα μια κάπως μεγαλύτερη. Την αναπροσάρμοσα κόβωντας την ώστε να έρθει ακριβώς στο μέγεθος που ήθελα. Οι δυο άλλες κούτες “αχρηστεύθηκαν” καθώς μου χάρισαν η καθεμιά τις τέσσερις οριζόντιες (και κάθετες) χάρτινες λωρίδες που ήθελα για να στηρίξω σωστά το εγχείρημα και να δημιουργήσω τα 25 πλαίσια (5Χ5).

Οι οριζόντιες λωρίδες στερεώθηκαν κάνοντας αντίστοιχες σχισμές στη βασική κούτα. Οι κάθετες μπήκαν πολύ πιο εύκολα. Μετρήθηκαν απλώς τα σημεία ένωσης με τις οριζόντιες λωρίδες, χαράχτηκαν και τοποθετήθηκαν. Έτσι δημιουργήκε η 5Χ5 “κάβα’ ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα μπουκάλια από γάλα και χυμούς, αφού πλύθηκαν εξονυχιστικά, χαράχτηκαν με κοπίδι για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του πάνω τμήματός τους ώστε να είναι κενό. Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα μπορούσα να χαραχθεί στις 3 από τις τέσσερις μεριές του ώστε το πάνω μέρος να μην αφαιρεθεί αλλά να λειτουργήσει σαν καπάκι. Η τέμπερα δεν πιάνει πάνω στο χαρτί των κουτιών αυτών ακόμα κι αν περνάτε χέρια μέχρι την δευτέρα παρουσία. Έτσι, προτίμησα την αποδοτική λύση του σπρέι. Για να υπάρχει το “εκτυφλωτικό” αποτέλεσμα που φαίνεται και στις φώτο.

antistrofi_metrisi2antistrofi_metrisi3

Τα κουτιά αριθμήθηκαν από το 1 μέχρι το 25 (1η με 25η Δεκεμβρίου, όσα και τα παιδιά της τάξης). Σε κάθε κουτί, τοποθετήθηκαν μικρά “δωράκια” για τα παιδιά. Μολυβάκια, κάποια γόμα, μερικά γλυκίσματα. Κάθε μέρα, ένα παιδί θα ανοίγει το κουτί και θα παίρνει το περιεχόμενό του. Δικό του. Έτσι η προσμονή των Χριστουγέννων θα λάβει ακόμα μια γλυκιά παράμετρο.  

antistrofi_metrisi8

Τα χάρτινα “αυτάκια” που πετούσαν δεξιά και αριστερά μου έδωσαν την δυνατότητα να γράψω τους αριθμούς και εκεί ώστε να προκύπτουν και μερικές ωραίες αντιστοιχίσεις

.antistrofi_metrisi5antistrofi_metrisi7antistrofi_metrisi6antistrofi_metrisi_feat